Název: Londýn v próze Charlese Dickense
Další názvy: London in Fiction of Charles Dickens
Autoři: Rybárová, Kateřina
Vedoucí práce/školitel: Potočňáková Magdaléna, PhDr. Ph.D.
Datum vydání: 2017
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/27389
Klíčová slova: londýn;viktoriánská doba;charles dickens;romány;urbanizace;životní podmínky;chudoba;děti;prostituce;vězení;instituce.
Klíčová slova v dalším jazyce: london;the victorian era;charles dickens;novels;urbanization;living conditions;poverty;children;prostitution;prisons;institutions.
Abstrakt: Tato práce se zabývá tématem Londýn ve viktoriánské době a jeho ztvárnění v románech Charlese Dickense. Práce je zaměřena především na problémy vyskytující se v dané epoše a jejich vliv na úroveň životních podmínek. Dále uvádí, proč tato problematika byla tak stěžejní pro tvorbu onoho významného autora devatenáctého století. Klíčovou částí bakalářské práce je předmět budov a institucí spojených s autorovým životem. Londýn se stal Dickensovou múzou díky níž sepsal romány jako třeba Oliver Twist, Malá Dorritka, Ponurý dům a mnoho dalších. Historická fakta jsou v práci doplněna o úryvky z právě zmíněných děl za účelem nastínění viktoriánské atmosféry.
Abstrakt v dalším jazyce: The thesis deals with the topic of London in the Victorian era and its occurrence in fiction of Charles Dickens. It means that the work is focused on significant problems with its effects on living conditions. Moreover, it states why those problems were such important for the grand author, Charles Dickens. The crucial part of the thesis conveys an issue of buildings and institutions connected to the author's creativity, upon which he created significant novels of the nineteenth century such as Oliver Twist, Little Dorrit, Bleak House, and many more. What I found essential, as to the structure and composition, to put historical facts drawn from secondary sources alongside relevant excerpts from novels.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAN)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Undergraduate_Thesis_Rybarova_2017.pdfPlný text práce533,27 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Rybarova pos Pot ved.pdfPosudek vedoucího práce815,07 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Rybarova pos Quinn opon.pdfPosudek oponenta práce777,44 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Rybarova prubeh.pdfPrůběh obhajoby práce354,53 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/27389

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.