Název: Integrace hudební výchovy do vyučovacích předmětů 3. ročníku základní školy
Další názvy: Integrating music in other subjects in the third grade of primary school
Autoři: Poláková, Romana
Vedoucí práce/školitel: Slavíková Marie, Doc. PaedDr. CSc.
Oponent: Mandysová Daniela, Doc. PaedDr.
Datum vydání: 2017
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/27434
Klíčová slova: hudební výchova. integrace hudební výchovy. třetí ročník základní školy. mladší školní věk. výukové metody vhodné pro integraci. školní vzdělávací plán základního vzdělávání.
Klíčová slova v dalším jazyce: music lessons. integration of music lessons. the third grade of a primary school. younger school children. proper teaching methods for integration. education plan for basic education.
Abstrakt: Ve své bakalářské práci se zabývám tématem integrace Hudební výchovy do všech předmětů na první stupni ZŠ, konkrétně pak ve třetím ročníku. Práce vhlíží do problému osobnostních předpokladů vzhledem k vývojovému stádiu dětí mladšího školního věku řeší hudební zralost, psychosociální vývoj i motivaci dítěte. V práci otevírám problematiku výuky Hudební výchovy, konkrétně hledám možnosti tvorby ŠVP. Nabízím eventuality vhodných metod pro integraci předmětu do výuky v celé její šíři. Praktická část nabízí konkrétní aktivity a činnosti, které spojí prvky hudební výchovy s cíli jiných předmětů a to nejen uměleckých.
Abstrakt v dalším jazyce: In my bachelor thesis I deal with a theme of integration Music lessons into all subjects at the first stage of primary school mainly at the third class. My work solves problems about personal assumptions due to a developmental stage of younger school children it is interested in music maturity, a psychosocial development and motivation of a child. I open problems of teaching Music lessons; especially I find possibilities how to create SVP. I offer proper methods for integration of this subject into teaching. A practical part of my thesis gives particular activities and acts, which connect elements of Music lessons with aims of other subjects which cannot be artistic.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KHK)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Integrace_Polakova(1)(1).pdfPlný text práce4,48 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Polakova_posudek_vedouci.pdfPosudek vedoucího práce1,27 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Polakova_posudek_oponent.pdfPosudek oponenta práce1,08 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Polakova_prubeh_obhajoby.jpgPrůběh obhajoby práce333,39 kBJPEGZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/27434

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.