Název: Elektrické stroje s axiálním magnetickým tokem
Další názvy: Electrical machines with axial magnetic flux
Autoři: Srogončík, Václav
Vedoucí práce/školitel: Pechánek Roman, Ing. Ph.D.
Oponent: Laksar Jan, Ing.
Datum vydání: 2017
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/27567
Klíčová slova: stroje s axiálním magnetickým tokem a permanentními magnety;porovnání strojů s radiálním a axiálním magnetickým tokem;aplikace strojů s axiálním magnetickým tokem.
Klíčová slova v dalším jazyce: axial magnetic flux and permanent magnet machines;comparison of machines with radial and axial magnetic flux;applications of axial magnetic flux machines.
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá stroji s axiálním magnetickým tokem a permanentními magnety. V prvních dvou kapitolách je rozebrána topologie těchto strojů a principy na kterých je tato technologie založena. Dále jsou srovnány stroje s axiálním magnetickým tokem se stroji klasickými, tedy s magnetickým tokem radiálním. V závěru této práce je uvedeno několik možností použití těchto strojů i s příklady ať už se jedná o prototypy, nebo stroje již komerčně využívané. V závěru této práce jsou rozebrány výhody a slabiny této technologie a tedy i vhodné použití.
Abstrakt v dalším jazyce: This bachelor thesis deals with machines with axial magnetic flux and permanent magnets. The top two chapters discuss the topology of these machines and the principles which this technology is based on. As a next step machines with axial magnetic flux are compared with conventional machines, i.e. machines with radial magnetic flux. At the end of this thesis there are mentioned several possibilities of using these machines and examples usage, whether they are prototypes or machines already commercially used. At the end of this work are analyzed advantages and weaknesses of this technology and thus suitable use.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KEV)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Srogoncik.pdfPlný text práce3,09 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
070847_oponent.pdfPosudek oponenta práce366,26 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
070847_vedouci.pdfPosudek vedoucího práce279,01 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
070847_hodnoceni.pdfPrůběh obhajoby práce205,01 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/27567

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.