Název: Muzejnictví v Domažlicích
Další názvy: Museum management in Domazlice
Autoři: Váchalová, Tereza
Vedoucí práce/školitel: Východská Helena, PaedDr.
Datum vydání: 2017
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/27863
Klíčová slova: domažlice;muzeum chodska;muzeum jindřicha jindřicha;galerie bratří špillarů;jindřich jindřich
Klíčová slova v dalším jazyce: domazlice;chodsko museum;jindrich jindrich museum;gallery of spillar's brothers;jindrich jindrich
Abstrakt: Bakalářská práce pojednává o hlavních institucích nacházejících se v Domažlicích, tj. Muzeu Chodska, Muzeu Jindřicha Jindřicha a Galerii bratří Špillarů. Svoji absolventskou práci jsem rozdělila do čtyř kapitol, v nichž se postupně zabývám muzejnictvím jako takovým, Chodským muzeem a galerií. Největší pozornost jsem věnovala národopisnému Muzeu Jindřicha Jindřicha, o němž se zmiňuji v samostatné kapitole. K této instituce se vztahuje rovněž dotazník, který jsem vypracovala pro všechny věkové kategorie, abych zjistila, jaké pojednání lidé o muzeu mají. Následně jsem ho kvantitativně a kvalitativně vyhodnotila a výsledky graficky znázornila. V neposlední řadě jsem se zaměřila na přetrvávající zvyky a tradice, jež charakterizují chodský region.
Abstrakt v dalším jazyce: My Undergraduate thesis concerns the main museum institutions in Domazlice town, namely Chodsko Museum, Jindrich Jindrich Museum and Gallery of Spillar's Brothers. The thesis itself is divided into four chapters, in each chapter there is a detailed description of the issue. The biggest emphasis is put on the ethnographic museum called Jindrich Jindrich Museum. Moreover, there is also a questionnaire related to this institution that has been aimed to all age categories to find out how much are people familiarize with the museum. The results have been evaluated and graphically depicted. Beside information about museums, many local traditions and customs are mentioned there.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KHI)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP MUZEJNICTVI .pdfPlný text práce2,63 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Vachalova V.pdfPosudek vedoucího práce659,29 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Vachalova O.pdfPosudek oponenta práce627,16 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Vachalova P.pdfPrůběh obhajoby práce136,99 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/27863

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.