Název: Návrh informačních tabulí pro zámecký park v Lužanech
Další názvy: Proposition of information boards for a park in Lužany
Autoři: Soyma nováková, Eva
Vedoucí práce/školitel: Chocholoušková Zdeňka, RNDr. Mgr. Ph.D.
Datum vydání: 2017
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/28294
Klíčová slova: lužany;zámek lužany;zámecký park lužany;materiály pro školy;materiály pro veřejnost;dřeviny;jižní plzeňsko;josef hlávka.
Klíčová slova v dalším jazyce: lužany;castle lužany;castle park lužany;materials for schools;materials for the public;woody plant;south pilsen;josef hlávka.
Abstrakt: Diplomová práce je zaměřena na prezentaci návrhu na vytvoření stezky informativního charakteru, jež má za úkol přiblížit návštěvníkům zámeckého parku v Lužanech jeho rostlinstvo. Zaměřuje se pouze na vybrané dřeviny, které formou informačních tabulí poskytují základná informace o jednotlivých druzích. Cílem práce nebyl však pouze koncept této cesty, nýbrž i návrh na vytvoření didaktických materiálů pro žáky prvního a druhého stupně základních škol, včetně metodické příručky pro jejich učitele. V neposlední řadě se tato práce snaží o vytvoření letáku se základními charakteristikami jednotlivých dřevin pro širokou veřejnost, navštěvující areál výše zmíněného zámku.
Abstrakt v dalším jazyce: The diploma thesis is focused on presenting a proposal for creating an informative trail, which aims to bring its plant to the visitors of the chateau park in Lužany. It focuses only on selected trees that provide basic information on the species in the form of information boards. The aim of the thesis was not only the concept of this path, but also the proposal for the creation of didactic materials for primary and secondary school pupils, including a methodological guide for their teachers. Last but not least, this work seeks to create a leaflet with basic characteristics of individual trees for the general public, visiting the area of the above-mentioned castle.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (CBG)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Zapadoceska univerzita Eva Soyma Novakova.pdfPlný text práce9,91 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Soyma Novakova V.pdfPosudek vedoucího práce697,74 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Soyma Novakova O.pdfPosudek oponenta práce1,14 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Soyma Novakova P.pdfPrůběh obhajoby práce184,92 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/28294

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.