Title: Řízení zásob v podniku
Other Titles: Inventory management in the company
Authors: Tesařová, Nicole
Advisor: Červený Josef, Ing. Ph.D.
Referee: Melichar Gebrianová Eva, Ing. Ph.D.
Issue Date: 2017
Publisher: Západočeská univerzita v Plzni
Document type: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/28718
Keywords: řízení zásob;optimalizace zásob;obrátka zásob;doba obratu zásob;analýza abc
Keywords in different language: inventory management;inventory optimization;inventory rotation;inventory rotation time;abc analysis
Abstract: Tato bakalářská práce je zaměřena na řízení zásob ve společnosti Karlovarské minerální vody, a. s. Cílem práce je provést analýzu současného stavu řízení zásob prostřednictvím informací získaných od pracovníků firmy. Práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část charakterizuje význam řízení zásob v podniku. Praktická část popisuje základní informace o společnosti a analyzuje nástroje a kritéria řízení zásob. Vytvořením analýzy ABC se nakupované zásoby rozdělily do tří skupin dle významnosti pro podnik. Závěrečná část vyhodnocuje efektivitu řízení zásob a obsahuje návrhy na možná zlepšení, jako je například návrh na zlepšení systému objednacího množství nebo návrh na zlepšení skladování zásob.
Abstract in different language: This thesis is focused on the inventory management in Karlovarské minerální vody, a. s. The primary object is to analyze the current state of inventory management through information obtained from the company's employees. The work is divided into two parts. The theoretical part describes the importance of inventory management in the company. The practical part describes the basic information about the company and analyzes tools and inventory management criteria. The analysis divides purchased inventory into three groups according to the significance of them for the company. The final part evaluates the efficiency of inventory management and includes suggestions for possible improvements, such as a proposal to improve the order quantity or proposal to improve the storage of supplies.
Rights: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Appears in Collections:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KFU)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Rizeni zasob v KMV, a. s..pdfPlný text práce2,56 MBAdobe PDFView/Open
Tesarova_posudek oponenta.pdfPosudek oponenta práce745,69 kBAdobe PDFView/Open
Tesarova_posudek vedouciho.pdfPosudek vedoucího práce606,45 kBAdobe PDFView/Open
Tesarova_prubeh obhajoby.pdfPrůběh obhajoby práce195,3 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/28718

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.