Název: Vlastní filozofie, analýza stylu „Moje značka" Celková koncepce, typ zákazníka a vize. Kolekce obuvi a doplňků (případně včetně oděvu). 6 ks modelů.
Další názvy: My philosophy, analysis of style „My brand“ all conception, type of customer and vision. Collection of shoes and accessories ( clothes can be included ) 6 pieces of models.
Autoři: Malcová, Stanislava
Vedoucí práce/školitel: Krbcová Helena, Doc. akademický malíř
Oponent: Sirková Radka, MgA.
Datum vydání: 2017
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/28860
Klíčová slova: atopický ekzém;kolekce oblečení;přírodní materiál;chitosan;komfortní oblečení;úplet;stříbro
Klíčová slova v dalším jazyce: fashion;atopic dermatitis;chitosan;natural silk;uncoloured cotton;bamboo fabrics;medicinal;healing
Abstrakt: Koncepce myšlenky ze které vycházím je propojení módy a současných trendů, které spojuji s novými materiálovými možnostmi. Zaujal mne materiál od značky CleverTex, který dokáže pomoci lidem s atopickým ekzémem. Cílovou skupinou mojí práce jsou právě mladé ženy s tímto onemocněním. Chtěla bych zlepšit jejich zdravotní stav oblečením, které pomůže při klasické léčbě. Nejde ale pouze o reálnou pomoc antiseptickým chitosanem, který materiál obsahuje, zároveň jsem se rozhodla používat pouze přírodní hedvábí, nebarvenou bavlnu ve formě úpletu a bambusový úplet. Další materiálovou částí je látka obsahující stříbro a termoizolační materiál. Všechny tyto materiály jsou velmi příjemné pro pokožku.Hlavním účelem oděvů by měl být vysoký komfort při nošení a co nejmenší dráždění pokožky na místech postižených ekzémem.
Abstrakt v dalším jazyce: The whole concept comes from an idea of possibilities opened by the connection between fashion and modern trends using new materials. I am interested in material produced under the brand CleverTex, which can help people with atopic dermatitis. I chose young women affected by this disease as a target group of my work. I wish to make their comfort of living higher with clothing, which can actually help their state used next to classic treatment. In an addition to this help caused by antiseptic chitosan, which is part of the material I am using, I decided to work only with natural silk, uncoloured cotton and bamboo fabrics. You can also spot fabrics containing silver and termoisolating materials in my work. All of those are very pleasent to the skin. The main purpose of my fashion is not solely the healing process coming from CleverTex material, but providing high comfort with lowest possible skin irritiation on places affected by the desease at the same time.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KDE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Malcova-diplomova_-pra_ce.pdfPlný text práce10,49 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
MALCOVA_V.pdfPosudek vedoucího práce661,22 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
MALCOVA_O.pdfPosudek oponenta práce721,38 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
MALCOVA.pdfPrůběh obhajoby práce485,28 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/28860

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.