Název: Obec s rozšířenou působností
Další názvy: Municipality with extended competence
Autoři: Janků, Karolína
Vedoucí práce/školitel: Louda Tomáš, JUDr. CSc.
Oponent: Kříž Dominik, JUDr. Ph.D.
Datum vydání: 2017
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/29008
Klíčová slova: obec s rozšířenou působností;reforma veřejné správy;správa;veřejná správa;státní správa;samospráva;územní samosprávný celek;samostatná působnost;přenesená působnost;obecní úřad;zastupitelstvo.
Klíčová slova v dalším jazyce: municipality with extended competence;public administration reform;administration;public administration;civil service;self-government;territorial self-governing whole;self-governing whole;delegated competence;municipal authority;municipal board.
Abstrakt: Předmětem mé bakalářské práce je obec s rozšířenou působností. Tyto obce vznikly v roce 2003 jako důsledek druhé fáze reformy veřejné správy. Začátek mé práce tvoří základní pojmy, které s tímto tématem souvisí.V druhé části mé práce se věnuji historii samosprávy a jejího vývoje u nás. Dalším bodem mé práce jsou obce s rozšířenou působností. Orgány obce tvoří zastupitelstvo obce, rada obce, starosta, obecní úřad, aj. Závěrem mé práce se věnuji městu Třeboň. Zaměřila jsem se na charakteristiku města, městský úřad, správní úřady, které se v Třeboni nachází.
Abstrakt v dalším jazyce: The subject of my bachelor thesis is a municipality with extended competence. These municipalities were created in 2003 as a result of the second phase of the public administration. The beginning of my work consists od the basic conespts that relate to this topic. The second part of my work is devoted to the history of the government and its development in our country. Another point of my work is the municipality with extended competence. The municipal authorities are formed by the minucipal board, the municipal council, the mayor, the municipal authority, and others. Finally, I focus on the town of Třeboň. I devote to the characteristics of the town, the municipal auhority and administrative authority, which are located in Třeboň.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KSR)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace.pdfPlný text práce1,41 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Janku - posudek VP.pdfPosudek vedoucího práce568,57 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Janku - protokol OP.pdfPosudek oponenta práce565,44 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Janku - protokol BP.pdfPrůběh obhajoby práce322,83 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/29008

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.