Další názvy: Street art in British culture
Autoři: Blacká, Kateřina
Vedoucí práce/školitel: Kašparová Jana, Mgr. et Mgr.
Oponent: Hostýnek Tomáš
Datum vydání: 2018
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/31421
Klíčová slova: street art;graffiti;slovník;street art festival;ženy;velká británie;londýn;historie
Klíčová slova v dalším jazyce: street art;public art;graffiti;street art festival;female street artists;dictionary;history;great britain;london
Abstrakt: Hlavním cílem bakalářské práce, Street Art in British Culture, bylo představit zástupkyně ženského street artu, které jsou významné jak pro britskou, tak pro světovou scénu a stručně popsat jejich práci. Dále je čtenářům představen také Femme Fierce festival, který se koná v Londýně a je úzce spjat s tématem neboť se ho účastní pouze umělkyně. Práce se snaží dokázat význam žen pro street art scénu a tudíž popřít stereotyp, že je to oblast, kde dominují muži. Bakalářská práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část obsahuje úvod do tématu, kde jsou definovány nejdůležitější termíny jako například street art, graffiti, public art a jednotlivé druhy street artu. Další kapitoly se krátce zabývají historií tématu a také představují výše zmíněný Femme Fierce festival a nejdůležitější ženské zástupkyně britské street art scény jako jsou například Zabou, Fio Silva, Boxhead a další. Praktickou část představuje slovník nejčastěji používaných pojmů. Slovník obsahuje jak význam slova z pohledu street artu a graffiti, tak také nejbližší možný význam ve standardní angličtině. Práce je doplněna několika obrázkovými přílohami, které umožňují čtenáři lepší představu a pochopení celého tématu.
Abstrakt v dalším jazyce: The aim of the bachelor thesis, Street Art in British Culture, was to introduce female street artists that are important for the British as well as worldwide scene, their work and an event related to the theme, the all female street art festival Femme Fierce held in London in order to prove their place on the current scene and to try to deny the theory that men dominate this particular area. The thesis consists of theoretical and practical part. The theoretical one contains introduction to the topic, including the definitions of most important terms such as street art, graffiti, public art and various types of street art. The following chapters deal with the history related to the topic and with introduction of the Femme Fierce festival and the most significant female characters, including Zabou, Fio Silva, Boxhead etc. The practical part provides a brief dictionary of the most common terms, containing meanings from the perspective of street art and graffiti as well as the closest meaning possible in standard English. The thesis is accompanied by various appendices in a form of pictures in order to allow the reader a better understanding of the topic.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAJ)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Street Art in British Culture.pdfPlný text práce3,98 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Blacka - vedouci.pdfPosudek vedoucího práce631,22 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Blacka - oponent.pdfPosudek oponenta práce452,35 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Blacka - obhajoba.pdfPrůběh obhajoby práce282,53 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/31421

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.