Název: Poslání neziskového sektoru v současné společnosti
Další názvy: The Role of the Non-Profit Sphere in Modern Society
Autoři: Valentová, Jana
Vedoucí práce/školitel: Louda Tomáš, JUDr. CSc.
Oponent: Lego Jan, Mgr. Ph.D.
Datum vydání: 2018
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/31490
Klíčová slova: neziskový sektor;nezisková organizace;veřejný a soukromý sektor;veřejná prospěšnost;právnická osoba;spolky;ústavy;obecně prospěšné společnosti;nadace a nadační fondy;partnerství veřejného a soukromého sektoru .
Klíčová slova v dalším jazyce: non-profit sector;non-profit organization;public and private sector;public benefit;legal person;association;institutes;charities;foundations and endowment fund;public private partnership.
Abstrakt: Tato diplomová práce s názvem Poslání neziskového sektoru zahrnuje a popisuje základní problematiku a také různé instituce, které s tímto úzce souvisejí. Hlavním cílem této práce bylo představit tuto problematiku, uvést základní charakteristické znaky, činnost a význam neziskových organizací pro moderní společnost. Práce je rozdělena do dvou částí, na první vetší teoretickou část, počínaje některými základními fakty a koncepty, které jsou důležité pro porozumění této oblasti a rozvoje neziskových organizací. Analyzuje účel a předmětovou činnost, která je z právního hlediska důležitá. Druhá praktická část se zaměřuje na případovou studii. Cílem této kapitoly je doplnění praktické části k hmotnému právu.
Abstrakt v dalším jazyce: This master's thesis "The Role of the Non-Profit Sphere in Modern Society" involves and describes essential problematics and also various institutions which are closely related. Main goal of this work was introduce this problematics, cover basic characteristic signs, activity and importance of the non-profit organizations for modern society. Thesis is divided into two parts, the first bigger theoretical part starting with some basic facts and concepts that are important for understanding this branch and development of non-profit organizations. Analyzes purpose and subject activity, that is important from a legal point of view.The second practical part focuses on case study. The aim of this chapter is addition of practical part to substantive law.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KSR)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP Valentova - portal..pdfPlný text práce712,51 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Valentova - Posudek VP.pdfPosudek vedoucího práce639,18 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Valentova - Posudek OP.pdfPosudek oponenta práce627,36 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Valentova - Protokol DP.pdfPrůběh obhajoby práce345,52 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/31490

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.