Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorDokoupil Jaroslav, Doc. PaedDr. Ph.D.
dc.contributor.authorVáchal, Ondřej
dc.contributor.refereePosová Darina, RNDr. Mgr. Ph.D.
dc.date.accepted2018-6-4
dc.date.accessioned2019-03-15T10:17:59Z-
dc.date.available2016-10-21
dc.date.available2019-03-15T10:17:59Z-
dc.date.issued2018
dc.date.submitted2018-4-23
dc.identifier70686
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/32289
dc.description.abstractTato bakalářská práce se zabývá prostorovým rozložením restauračních zařízení v Plzni dle nabídky točeného piva. První část práce je věnována teoretickému základu týkající se jak současných trendů ve službách a maloobchodu, tak historií výroby piva v Plzni a vývojem největších lokálních pivovarů Gambrinusem a Pilsnerem Urquellem. Nedílnou součástí práce je i kapitola přibližující lokalizační předpoklady jednotlivých městských částí v závislosti na funkčním využití území. V části, která se věnuje již konkrétním výsledkům, je vyjádřena především lokalizace restauračních zařízení v jednotlivých městských obvodech na území Plzně a cenová hladina desetistupňového piva Gambrinus a dvanáctistupňového Pilsner Urquellu. Zmíněn bude i vliv současných regulatorních zákonů elektronické evidence tržeb a protikuřáckého zákona, které se mohou promítnout ve struktuře současné nabídky.cs
dc.format71s.cs
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocscs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plznics
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení.cs
dc.subjectpivocs
dc.subjectprostorcs
dc.subjectrestaurační zařízenícs
dc.subjectplzeňcs
dc.titleGeografie piva - zhodnocení prostorového rozložení restauračních zařízení v Plzni dle nabídky točeného pivacs
dc.title.alternativeThe regionalisation of restaurants in Pilsen according to the offer of draft beeren
dc.typebakalářská prácecs
dc.thesis.degree-nameBc.cs
dc.thesis.degree-levelBakalářskýcs
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta ekonomickács
dc.thesis.degree-programGeografiecs
dc.description.resultObhájenocs
dc.rights.accessopenAccessen
dc.description.abstract-translatedThis bachelor's thesis looks into evaluation of the location of restaurant's facilities in Pilsen according to offers of draught beer. The first part of the thesis is devoted to theoretical base concerning current trends in services and retails trades as well as to history of beer's production in Pilsen. It also pursues a development of the biggest local breweries such as Gambrinus or Pisner Urquell. Integral part of the thesis is chapter approaching localization's precondition of individual parts of the city depending on functional use of territory. The next part already deals with concrete's results which primarily expresses localization of restaurant's facilities in individual districts on the teritory of city Pilsen and this part also applies for price level of ten degree's beer such as Gambrinus and twelve degree's beer such as Pilsner Urquell. Current influence of regulation laws will also be mentioned sales electronic records and anti-smoking law which can appear in structure of current offer.en
dc.subject.translatedbeeren
dc.subject.translatedspaceen
dc.subject.translatedrestaurant facilitiesen
dc.subject.translatedpilsenen
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KGE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska-prace-Ondrej-Vachal-final.pdfPlný text práce13,82 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Vachal.PDFPosudek oponenta práce664,67 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Vachal_0.PDFPosudek vedoucího práce558,92 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Vachal_1.PDFPrůběh obhajoby práce269,38 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/32289

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.