Název: Kontaktní struktury na textilních substrátech
Další názvy: Contact structures on textile substrates
Autoři: Michal, David
Vedoucí práce/školitel: Řeboun Jan, Ing. Ph.D.
Oponent: Soukup Radek, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2018
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/32473
Klíčová slova: kontaktní struktura;smart textilie;textilie;substrát;vodivé vlákno;tkaniny;vodič;zátěžové testy
Klíčová slova v dalším jazyce: contact structure;smart textile;textile;substrate;conductive fiber;fabrics;conductor;stress tests
Abstrakt: Tato diplomová práce je zaměřena na kontaktní struktury na textilních substrátech. Je zde popsán vývoj z historie do současnosti. Dopodrobna jsou zde rozebrány materiály vodivých vláken a tkanin používaných v tomto odvětví, společně s jejich parametry, vlastnostmi a způsoby výroby. V této části lze také nalézt zákonitosti a metody tvorby kontaktních struktur. Závěr teoretické části se věnuje testování kontaktních struktur. Aplikační část je věnována tvorbě kontaktních struktur na reálných vzorcích. Nejdříve je zde popsán návrh, realizace a testování zkušebních vzorků. Po nalezení ideálních parametrů jsou tyto poznatky aplikovány na testovací vzorky. Po jejich realizaci jsou tyto vzorky otestovány, vyhodnoceny a vyvozeny závěry.
Abstrakt v dalším jazyce: The diploma thesis is focused on the contact structures on textile substrates. The development from history to present state is described. The materials of conductive fibres and fabrics used in this industry are thoroughly researched, including its parameters, properties and methods of production. In this part, standards and methods of contact structures creation can also be found. The end of the theoretical part is focused on the testing of the contact structures. The application part is dedicated to the creation of the contact structures on real samples. First, the designing, implementing and testing process of test samples is described. After finding the ideal parameters, these findings are then applied to the test specimens. These test specimens are then created, tested, evaluated and conclusions are drawn.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KET)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Michal_final.pdfPlný text práce10,88 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
075032_vedouci.pdfPosudek vedoucího práce366,33 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
075032_oponent.pdfPosudek oponenta práce430,95 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
075032_hodnoceni.pdfPrůběh obhajoby práce216,13 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/32473

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.