Název: Reflexe média fotografie
Další názvy: Reflexe media photography
Autoři: Lelyukh, Sergey
Vedoucí práce/školitel: Aubrecht Vojtěch, MgA.
Oponent: Grygar Štěpán, Prof. Mgr.
Datum vydání: 2018
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/32799
Klíčová slova: fotografie;akvarel;malba;grafika;krajina;piktorialismus;papír;malba;analogova fotografie;experiment;digitální fotografie.
Klíčová slova v dalším jazyce: pictorialism;photography;watercolor;painting;graphic;landscape;paper;painting;analog photography;experiment;digital photography.
Abstrakt: Mym cílem bylo vytvořit vyváženou kombinaci fotografie a akvarelu.V jedné práci jsem se snažil sjednotit prvky fotografie a malby a zároveň mezi nimi zachovat rovnováhu. Počínaje s tímto projektem jsem očekával, že budu schopen rozhodnout zda jde o konfrontaci nebo přátelství dvou různych technik. Čím více jsem experimentoval, tím více jsem chtěl spojit dvě techniky do jedné a propojit je tak, aby hranice mezi nimi byla propustná,téměř neviditelná. Chtěl jsem, aby práce měla stejně jasné rysy fotografie a akvarelu, přitom ale tvořila jednotny celek. Možná, že dnes v uměleckém prostředí neexistuje žádná konfrontace akvarelů a fotografie. Fotografie a akvarelová malba má dlouhou historii a popularitu. Zdá se, že jsem zmíněnou konfrontaci technik cítil spíše v sobě. Často jsem si musel vybírat mezi fotografií a akvarelem. Tato série mi pomohla usměrnit osobní konfrontaci mezi těmito dvěma žánry a vytvořit dílo, které propojuje oba břehy mé tvorby.
Abstrakt v dalším jazyce: Prague has inspired me to create a series of city landscapes where reality and fiction blend. Using a hybrid technique that combines painting and photography, I have created an array of urban scenes where each piece of work is a balance between photography and watercolor landscape. While working on this series, I have tried different ways of printing on a watercolor landscape. Ultimately, I attempted to find and eliminate the borderline between watercolor and photography by combining these two techniques into one. Occasionally, it is hard to decide if what you see a photography or watercolor landscape.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KVU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Lelyukh Sergey DP 2018.pdfPlný text práce67,65 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Lelyukh.pdfPosudek oponenta práce391,25 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Lelyukh_0.pdfPosudek vedoucího práce743,59 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Lelyukh_1.pdfPrůběh obhajoby práce344,04 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/32799

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.