Název: Efektivní jazykové úkoly s použitím informačních a komunikačních technologií
Další názvy: Effective English language tasks with ICT
Autoři: Frčková, Zuzana
Vedoucí práce/školitel: Klečková Gabriela, Mgr. Ph.D.
Datum vydání: 2018
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/33289
Klíčová slova: úkolové vyučování;úkol;ict;e-learning;integrace;výuka;vyučovací proces;hodnocení;fáze;role
Klíčová slova v dalším jazyce: task;task-based learning;effectivity;ict;e-learning;teaching process;assessment;phase;roles
Abstrakt: Tato diplomová práce je zacílena na efektivní použití ICT v úkolovém vyučování. Praktická část této práce pojednává o definici úkolu, jeho typech, způsobech využití, možných problémech, zásadní roli úkolu ve vyučování a v neposlední řadě se zaměřuje na využití ICT. Praktická část této diplomové práce prezentuje výzkum, který byl proveden mezi student vybrané základní školy a přináší výsledky výzkumu. Výzkum byl zaměřen na studentův přístup k předloženým úkolům a na to, jakým způsobem byly úkoly vyhotoveny. Výsledky účastníků byly shrnuty v závěru práce a dokazují, že většina žáky by si ráda obdobné úkoly vyzkoušela i v budoucnosti. Největší výhodou se bezesporu ukázala možnost strukturálního řazení úkolů and okamžitá zpět vazba od učitele. Žádné závažné problémy se během výzkumu neobjevily, problémy řešitelné na místě byly popsány v podrobné analyse.
Abstrakt v dalším jazyce: The thesis deals with the effective tasks assigned by ICT. The theoretical part deals with the definition of tasks, types of tasks, ways of usage, possible problems, the role of the tasks in teaching and, last but not least, focuses on assigning tasks using ICT.The practical part of this thesis presents a research done with students of selected primary school and present the results of the research. Real research has led to the study of students' attitudes towards the assigned tasks and to the way the tasks were entered. The results of the interviewed participants are summarized at the end of the thesis. The results showed that most students would like to use similar tasks in the future as well as the way of using it. The most important advantages were structural material storage and instant feedback. Problems did not occur during testing; possible problems are analysed in the analysis.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KAN)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Zuzana Matulkova-diplomova prace.pdfPlný text práce5,51 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Matulkova_GK_ved.pdfPosudek vedoucího práce711,26 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Matulkova_BB_opon.pdfPosudek oponenta práce1,13 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Matulkova obh.pdfPrůběh obhajoby práce1,51 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/33289

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.