Název: Trvale udržitelný rozvoj v podnikání
Další názvy: Sustainable business development
Autoři: Černá, Kristýna
Vedoucí práce/školitel: Taušl Procházková Petra, Doc. Ing. Ph.D.
Oponent: Mičík Michal, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2018
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/33409
Klíčová slova: trvale udržitelný rozvoj;globální cíle osn;stakeholders;měření;reportování
Klíčová slova v dalším jazyce: sustainable development;united nations sustainable development goals;stakeholders;measurement;reporting
Abstrakt: Tématem předložené diplomové práce je koncept Trvale udržitelný rozvoj v podnikání. Hlavním cílem této práce je na základě provedeného výzkumu představit koncept a jeho implementaci do podnikatelské sféry včetně jeho měření a reportingu. První kapitola je zaměřena na specifikaci výzkumu, jeho metodiky a vybraných výzkumných nástrojů. Druhá kapitola se zabývá teoretickými východisky a ukotvením konceptu od historického vývoje až po současnost včetně uvedení trendů do budoucna. Zároveň poskytuje postup a argumenty ohledně implementace udržitelnosti do podnikání. Problematika udržitelnosti souvisí s měřením, monitoringem a vyhodnocováním, proto byly představeny v následující kapitole nástroje a standardy týkající se měření a reportingu výše zmíněného trendu. V rámci praktické části byly představeny vybrané podnikatelské subjekty a projekty, které již zahrnuly trend udržitelnosti do běžné praxe. Dále byla provedena realizace výzkumu prostřednictvím vybraných výzkumných metod a následně analýza oblastí v rámci koncernu DAIMLER, ve kterých byl trend udržitelnosti implementován. Zjištěné poznatky byly využity pro návrh možné realizace trendu do podniku EvoBus Česká republika s.r.o., která je dceřinou společností koncernu.
Abstrakt v dalším jazyce: The topic of this presented diploma thesis is a concept Sustainable business development. The main objective of this work is, based on the research realized, to introduce the concept and its implementation into the business sphere including measurement and reporting. The first chapter focuses on the specification of research, its methodology and selected research tools. The second chapter deals with the theoretical background and anchoring the concept from historical development to the present including trends in the future. Concurrently it provides the process and arguments for implementation enterprise sustainability. The problematics of sustainability is related to measurement, monitoring and evaluation, therefore the tools and standards related to measurement and reporting of the above mentioned trend were presented in the next chapter. Within the practical part, selected business entities and projects have already been introduced, which have already included the sustainability trend into the usual practice. Futher the research was carried out through selected research methods and the analysis of areas within the DAIMLER concern, in which the sustainability trend was implemented. The findings were used to design a possible realization of the trend in EvoBus Czech Republic s.r.o., which is a subsidiary of the concern.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KMO)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Cerna_K16N0046P...pdfPlný text práce3,05 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Cerna_v.pdfPosudek vedoucího práce682,9 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Cerna_o.pdfPosudek oponenta práce703,27 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Cerna_p.pdfPrůběh obhajoby práce175,17 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/33409

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.