Název: SmartCGMS as an Environment for an Insulin-Pump Development with FDA-Accepted In-Silico Pre-Clinical Trials
Další názvy: SmartCGMS jako prostředí pro vývoj inzulinové pumpy v rámci in-silico pre-klinických testů akceptovaných FDA
Autoři: Úbl, Martin
Koutný, Tomáš
Citace zdrojového dokumentu: ÚBL, M., KOUTNÝ, T. SmartCGMS as an Environment for an Insulin-Pump Development with FDA-Accepted In-Silico Pre-Clinical Trials. In: Procedia Computer Science. neuvedeno: Elsevier, 2019. s. 322-329. ISSN 1877-0509.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: Elsevier
Typ dokumentu: konferenční příspěvek
conferenceObject
URI: 2-s2.0-85079101954
http://hdl.handle.net/11025/36729
ISSN: 1877-0509
Klíčová slova: diabetes;glukóza;monitorování;inzulinová pumpa;in-silico;pre-klinické testy
Klíčová slova v dalším jazyce: diabetes;glucose;monitoring;insulin pump;in-silico;pre-clinical trial
Abstrakt: Diabetes je civilizační choroba. Projevuje se zvýšenou hladinou glukózy v krvi. V dlouhodobém měřítku zvýšená hladina glukózy progresivně poškozuje orgány. V krátkodobém měřítku jsou komplikacemi hypo- a hyper-glykémie. Inzulin snižuje hladinu glukózy v krvi tím, že podporuje její utilizaci. Inzulinová pumpa dávkuje nastavenou rychlostí bazální inzulin do podkoží, aby regulovala hladinu glukózy v krvi. Pacient navíc dávkuje bolusový inzulin v závislosti na odhadnutém množství karbohydrátů v konzumovaném jídle. Regulátor inzulinové pumpy bere bolusový inzulin v potaz při stanovení bazálních dávek. V naší předcházející práci jsme navrhli paralelní architekturu pro monitorování a regulaci glukózy – SmartCGMS. Sjednocuje zdrojový kód a paradigma napříč reálnými, simulovanými a prototypovanými zařízeními. S postupujícím vývojem, zejména v oblasti regulačních algortmů, je nutné redukovat nároky SmartCGMS se zohledněním nízkopříkonových zařízení. V tomto článku představujeme úpravy, které vedly k redukování paralelizmu a implementaci uzavřené smyčky mezi senzorem a inzulinovou pumpou. S těmito úpravami je nyní možné provést pre-klinické testy s modely schválenými autoritou FDA.
Diabetes is a widespread civilization disease. It manifests with an elevated blood glucose level. In the long-term, elevated blood glucose level continuously damages organs. In the short-term, hypo- and hyperglycemia are acute complications. Insulin lowers blood glucose level by promoting its utilization. At basal rate, insulin pump delivers insulin to subcutaneous tissue to control blood glucose level. In addition, patient doses insulin boluses in accordance with estimated carbohydrate content of consumed meal. Control algorithm of the pump considers the boluses, when calculating the basal rate. In our previous work, we have proposed a parallel-architecture for the next-generation of glucose monitoring - SmartCGMS. It unifies the source-code base and the glucose-monitoring-and-control paradigm across real, simulated and prototyped devices. As the development continues, especially towards the pump-control algorithms, we face a problem of reducing the SmartCGMS requirements when considering a low-power hardware. In this paper, we present the modifications that lead to a reduced number of threads, while implementing the closed-loop feedback between a glucose sensor and insulin pump to conduct FDA accepted in-silico pre-clinical trials.
Práva: © Elsevier
Vyskytuje se v kolekcích:Konferenční příspěvky / Conference papers (NTIS)
Konferenční příspěvky / Conference Papers (KIV)
OBD

Soubory připojené k záznamu:
Soubor VelikostFormát 
Úbl icth_8_7767.pdf1,35 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/36729

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.

hledání
navigace
  1. DSpace at University of West Bohemia
  2. Publikační činnost / Publications
  3. OBD