Název: Houslový pedagog Miroslav Novák a jeho úspěšní žáci
Další názvy: Violin Teacher Miroslav Novák and His Successful Pupils
Autoři: Steifová, Petra
Vedoucí práce/školitel: Kuhn Tomáš, Doc. Mgr. Ph.D.
Oponent: Bezděk Jiří, Prof. Mgr. MgA. Ph.D.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/37367
Klíčová slova: miroslav novák;učitel;housle;žáci;úspěchy;soutěže;folklórní soubor úsměváček;folklórní soubor úsměv
Klíčová slova v dalším jazyce: miroslav novák;teacher;violin;pupils;achievements;competitions;folklore ensemble úsměváček;folklore ensemble úsměv
Abstrakt: Bakalářská práce zpracovává životní pedagogickou kariéru, úspěchy a výsledky ve vyučování houslového pedagoga pana Miroslava Nováka. Dále je zaměřena na jeho žáky, jejich profesní život, hudební vývoj, úspěchy a zážitky. První část práce je zaměřena na Miroslavův životopis, vzpomínky, ocenění a zkušenosti během svého pedagogického vedení a působení, především na pedagogickém oddělení hudební školy Bedřicha Smetany v Plzni. Druhá část textu je věnována úspěšným bývalým žákům pana Miroslava Nováka, které poctivě připravoval k přijímacím zkouškám na konzervatoř, kde mohli pokračovat v dalším studiu. Většina z nich dosahovala tak vysokých úspěchů, že se rozhodla hudbou profesně živit. Zpracování mé bakalářské práce čerpá zejména z rozhovorů s panem Miroslavem Novákem a z e-mailové korespondence jeho bývalých žáků.
Abstrakt v dalším jazyce: The bachelor thesis deals with life pedagogical career, successes and results in teaching violin of teacher Mr. Miroslav Novák. Next, it focuses on his pupils, their professional life, musical development, achievements and experiences. The first part of the thesis is focused on Miroslav's biography, memories, awards and experiences during his pedagogical leadership and work, especially at the pedagogical department of the music school Bedřich Smetana in Pilsen. The second part of the text is devoted to the successful former students of Mr. Miroslav Novák, who honestly prepared for the entrance exams at the conservatory where they could continue their studies. Most of them have achieved such great success that they decided to make a professional living with music. The elaboration of my bachelor thesis draws mainly from interviews with Mr. Miroslav Novák and from the e-mail correspondence of his former students.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KHK)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace_Steifova.pdfPlný text práce4,61 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Steifova_BP_vedouci_ku.pdfPosudek vedoucího práce210,32 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Steifova_BP_oponent_Be.pdfPosudek oponenta práce214,78 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Steifova.pdfPrůběh obhajoby práce303,26 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/37367

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.