Název: Komparace aktuální úrovně vybraných pohybových schopností hráčů fotbalu v kategorii mužů amatérské ligové soutěže v České republice a v Německu
Další názvy: Comparing the current level of selected physical abilities of soccer players in the category of men in the Czech Republic and Germany
Autoři: Kavalír, Patrik
Vedoucí práce/školitel: Špottová Petra, Mgr. Ph.D.
Oponent: Charvát Luboš, Mgr.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/39099
Klíčová slova: fotbal;testování;pohybové schopnosti;tréninkový proces;sportovní trénink;mužské kategorie v české republice a německu.
Klíčová slova v dalším jazyce: football;testing;motor skills;training proces;sports training;man's category in czech republic and germany.
Abstrakt: Obsahem této práce je srovnání aktuální úrovně vybraných pohybových schopností amatérských fotbalových hráčů v České republice a Německu. Testování bylo provedeno v německém klubu Spvgg Bayern Hof, který hraje 5. německou ligu a v klubu Fc Viktoria Mariánské Lázně, který naopak hraje 4. ligu v České republice. Oba týmy se nacházejí na stejné kvalitativní fotbalové úrovni. Sběr dat proběhl na jaře roku 2019, kdy oba týmy byly v zimní přípravě a v plném tréninkovém zatížení. K posouzení úrovně výkonnosti v testech pohybových schopností mezi českým týmem a německým byla využita testová baterie skládající se celkem ze sedmi testů. Němečtí hráči dosáhli lepších výsledků v rychlostních a vytrvalostních testech. Čeští hráči dosáhli lepších výsledků v silových a obratnostních testech. Závěrem lze konstatovat, že existoval rozdíl v úrovni vybraných pohybových schopností hráčů fotbalu, jak jsme předpokládali na základě zkušeností z působení v obou týmech, a trenérům a testovaným osobám byla nabídnuta doporučení pro optimalizaci jejich pohybového výkonu.
Abstrakt v dalším jazyce: The main content of this work is a comparison of the current levels in various movement skills and developing these skills across amateur football players in the Czech Republic and Germany. The research was conducted in Spvgg Bayern Hof which plays the fifth highest league in Germany and in Czech football club FC Viktoria Marianske Lazne which plays fourth highest league. Both teams are on the same football quality level and there should be a minimum difference between them. The data collection took place in spring 2019 when both teams had winter pre-season and they were in full training process. To measure the level of performance in movement test skills between Czech and German team has been used test battery which consists of seven various exams. The German players achieved better results in speed and endurance tests. On the other hand, the Czech players achieved better results in strength and dexterity tests. In conclusion, is clear that there is a difference in the level of chosen skills of football players and the research assumed these results based on experiences of players. It was offered a recommendation of exercises to managers and players to achieve better results in the future.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KTV)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bc- KAVALIR.pdfPlný text práce1,98 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kavalir P. - OP.pdfPosudek oponenta práce164,96 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kavalir P..pdfPrůběh obhajoby práce79,24 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kavalir P. - VP.pdfPosudek vedoucího práce177,51 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/39099

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.