Název: Měření půdní vlhkosti a teploty
Další názvy: Soil moisture and temperature measurement
Autoři: Strnadová, Pavlína
Vedoucí práce/školitel: Vik Robert, Ing. Ph.D.
Oponent: Pretl Silvan, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/39467
Klíčová slova: půda;půdní vlhkost;půdní teplota;senzory vlhkosti;senzory teploty;měření půdy;měření vlhkosti;měření teploty
Klíčová slova v dalším jazyce: soil;soil moisture;soil temperature;sensors of moisture;sensors of temperature;soil moisture;measurement of moisture;measurement of temperature
Abstrakt: Tato práce uvádí stručně do problematiky půdy z hlediska jejích vlastností souvisejících s vlhkostí a teplotou. Dále se zabývá kritickým hodnocením metod měření půdní vlhkosti a teploty a popisuje je. Udává přehled komerčně dostupných systémů pro tato měření a zabývá se otázkou použití systémů v rámci konceptu precizního zemědělství.
Abstrakt v dalším jazyce: This work briefly introduces the issue of soil in terms of its features related to moisture and temperature. It also deals with critical evaluation of soil moisture and temperature measurement methods and describes them. It gives an overview of commercially available systems for these measurements. And it deals with the usage of systems within the concept of precision agriculture.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KEV)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Strnadova_2019.pdfPlný text práce4,14 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
081007_hodnoceni.pdfPrůběh obhajoby práce76,07 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
081007_vedouci.pdfPosudek vedoucího práce190,79 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
081007_oponent.pdfPosudek oponenta práce204,19 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/39467

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.