Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorHrdlička Jan, Ing. Ph.D.
dc.contributor.authorBártová, Markéta
dc.contributor.refereeVečeřová Markéta, Mgr.
dc.date.accepted2019-6-13
dc.date.accessioned2020-08-24T11:46:05Z-
dc.date.available2018-6-29
dc.date.available2020-08-24T11:46:05Z-
dc.date.issued2019
dc.date.submitted2019-4-30
dc.identifier77350
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/39528
dc.description.abstractTato bakalářská práce pojednává o aditivech v potravinách a jejich vlivu na zdraví člověka. Úvodní kapitola je věnována obecnému přehledu, historii a testování přídatných látek. Dále je v bakalářské práci uvedeno rozdělení přídatných látek a jejich nejvýznamnější zástupci. Práce se také zabývá základní legislativou, užitím potravinových aditiv v průmyslu, opětovně diskutovaným aditivům a užitím přídatných látek v ČR a EU v porovnání s USA. Poslední kapitola je zaměřena na jednotlivé etikety výrobků. Cílem sledování etiket bylo zjistit jaké látky se přidávají do běžně používaných potravin a jestli mohou mít vliv na naše zdraví, nebo za jakým účelem byly do potraviny přidány.cs
dc.format47 s.cs
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocscs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plznics
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení.cs
dc.subjectpotravinová aditivacs
dc.subjectzdravícs
dc.subjectlegislativa aditivcs
dc.subjectnežádoucí účinkycs
dc.subjectkód ecs
dc.titleAditiva v potravinách a jejich vliv na zdraví člověkacs
dc.title.alternativeFood additives and their impact on human healthen
dc.typebakalářská prácecs
dc.thesis.degree-nameBc.cs
dc.thesis.degree-levelBakalářskýcs
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta pedagogickács
dc.thesis.degree-programPřírodovědná studiacs
dc.description.resultObhájenocs
dc.rights.accessopenAccessen
dc.description.abstract-translatedThis bachelor thesis concerns with additives in food and their influence on human health. The opening chapter is dedicated to general overview, history and testing of supplementary stuff. Furthermore, the thesis also describes the dividing of the supplementary stuff and its most significant representatives. The work also concerns with basic legislation, using of food additives in industry, the repeatedly discussed additives and using of supplementary stuff in the Czech Republic and the European Union in comparison to the USA. The last chapter is focused on individual product labels. The aim of label observation was to discover what supplementary stuff is added to commonly used foods, whether it could affect our health or why the stuff was added to the food.en
dc.subject.translatedfood additivesen
dc.subject.translatedhealthen
dc.subject.translatedadditive legislationen
dc.subject.translatedside effectsen
dc.subject.translatedcode een
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KCH)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BARTOVA_BP.pdfPlný text práce1,78 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Posudek BP, M. Bartova.pdfPosudek oponenta práce71,58 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Bartova_Marketa_BP.pdfPrůběh obhajoby práce256,78 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Hodnoceni-Bartova-HH.pdfPosudek vedoucího práce125,55 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/39528

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.