Název: Interpretace architektury
Další názvy: Interpretation of architecture
Autoři: Schmidtová, Nicole
Vedoucí práce/školitel: Kodera Radovan, MgA.
Oponent: Grygar Štěpán, Prof. Mgr.
Datum vydání: 2020
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/41999
Klíčová slova: architektura;lodě;hausboty;dokument;fotografie;interpretace architektury;fotografie architektury
Klíčová slova v dalším jazyce: architecture;ships;houseboats;document;photography;interpretation of architecture;architectural photography
Abstrakt: Tato bakalářská práce si klade za cíl představit neobvyklý architektonický prvek, kterým jsou lodě a hausbóty v oblasti vesnice Třebenice. Pomocí fotografií jsou zachyceny lodě a hausbóty jakožto osobitý architektonický objekt. Z každého plavidla jsem se snažila vytvořit samostatné individuum - výtvor člověka, snažící se prchnout před zažitou realitou a toužící po svém vlastním jsoucnu v přírodě. Lodě jsou zachyceny ve své přirozenosti a upřímnosti, tak aby vynikla jejich jedinečná osobitost, materiál z něhož jsou vytvořeny. Celkově se tato práce skládá ze dvou částí. První z nich je výstavní soubor - vytištěné barevné fotografie lodí a hausbótů z frontálního pohledu. Část druhou tvoří kniha, v níž jsou umístěny jednak fotografie z výstavního souboru, jednak snímky z okolí místa, kde byl daný soubor nafocen.
Abstrakt v dalším jazyce: This bachelor thesis is to present unusual piece of architecture, namely boats and houseboats in Třebenice village surroundings. In my photographs I wanted to show the boats and houseboats as unique architectonic objects. My intention was to present each vessel as separate and individual, as a human creation, trying to run away from everyday reality, desiring for their own natural being. The boats' photographs were taken without any adjustments - simply how they were, in their own nature and sincerity, highlighting the thought of their uniqueness, revealing their mother substances. This thesis consists of the two parts. One of them is a file of photographs which is supposed to be exhibited. The second part is a book, in which not only photographs from the exhibition file but also photographs from the surroundings of places in which the originals were taken can be found.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KVU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Schmidtova_Nicole.pdfPlný text práce2,53 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Schmidtova_v.docxPosudek vedoucího práce40,14 kBMicrosoft Word XMLZobrazit/otevřít
Schmidtova_o.docxPosudek oponenta práce40,03 kBMicrosoft Word XMLZobrazit/otevřít
Schmitova.pdfPrůběh obhajoby práce282,69 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/41999

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.