Název: Barvy noci a stíny dne
Další názvy: NIGHT COLORS AND SHADES OF THE DAY
Autoři: Kovalenko, Daniella
Vedoucí práce/školitel: Ogoun Aleš, Doc. akademický malíř
Oponent: Trnka Pavel, MgA. Mgr.
Datum vydání: 2020
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/42020
Klíčová slova: světlo;stíny;malba;nova malba;násilí;barevne plochy;folie;plast;sklo;lidě;příběhy;hra;zakladne barvy;lazury;objemne práce;psychologie.
Klíčová slova v dalším jazyce: light;shadows;violence;transparency;colore spots;folies;transformation;plastic;glass;people;stories;game;main colours;layers;psychologie;fire;hot gun.
Abstrakt: Jsem zvolila téma: "Barvy nocí a stíny dne". V cyklu obrazu jsem chtela ukaat inu cestu malby. Z použitím základních prvkuv pojeti malba, a to je světlo a barva. Jsem to ukazala z pomocí nakládání barevných fólie, barevy, struktury, objem a svěhlo A mícháním to dohromady za principům impresionistů, totiž světlem. Taky jsem ukazala přiběhy různých ludi, jejích a můj počít ze současné doby. A zřejmě násilí, a kontrastnost životak. Taky jak světlo a struktury mění malbu. Hlavě jiní spusom zobrazování obrazu, ne pomoci štětce a barvy. Obrazy je retmicky a měji v sobě kompozice kteru divák muže změnit proto že každa kocka je jedinečna ale zaroveň tvoři barevně a kompozičně tváře. Používám teple a chladné barvy taky lazury. Klidně a rytmické obrazy.
Abstrakt v dalším jazyce: I chose the theme: "Colors of nights and shadows of the day". In the cycle of painting, I wanted to show another way of painting. I am using basic elements in the concept of painting, that is light and color. I showed it by using colored foils, paintings, structures and light.. And mixing it together with the principes of the Impressionists, namely light. I also showed stories of various people, hers and my conception from the present. And apparently violence, and the contrast of life. As well as light and structures change the painting. The head of others triggers the display of the image, not with the help of a brush and paint. The images are retmic and have a composition in which the viewer can change because each cube is unique but at the same time forms faces in color and composition. I use warm and cool stains too. Calm and rhythmic images.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KVU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BD_Daniella Kovalenko.pdfPlný text práce475,46 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
KOVALENKO.docxPosudek oponenta práce40,61 kBMicrosoft Word XMLZobrazit/otevřít
KOVALENKO_0.docxPosudek vedoucího práce43,47 kBMicrosoft Word XMLZobrazit/otevřít
KOVALENKO.pdfPrůběh obhajoby práce331,08 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/42020

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.