Název: TRENDY, STYL A VIZE - VLASTNÍ TÉMA Autorská kolekce. Ucelená kolekce oděvů a doplňků (6 ks modelů).
Další názvy: Trends, style and vision – own topic – Author's collection. A comprehensive collection of clothing and accessories (6 pieces)
Autoři: Frk, Adam
Vedoucí práce/školitel: Krbcová Helena, Doc. akademický malíř
Oponent: Marková Lenka, MgA.
Datum vydání: 2020
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/42113
Klíčová slova: fashion design;kolekce;oděvy;doplňky;obuv
Klíčová slova v dalším jazyce: fashion design;collection;clothing;accessories;footwear
Abstrakt: Ako tému mojej diplomovej práce som si zvolil TRENDY, STYL A VIZE - VLASTNÍ TÉMA Autorská kolekce. Ucelená kolekce oděvů a doplňků. Táto téma mi umožnila preskúmať oblasť udržateľnej módy z rôznych pohľadov. Mal som možnosť tak predostrieť moju vlastnú verziu enviromentálne šetrných odevov a doplnkov, pokúsil som sa vytvoriť výrazný vizuálny štýl odevu s racionálne zvolenými funkčnými prvkami. Táto práca by tiež mala ukázať smer, ktorým sa budem uberať po ukončení štúdia. Túto kolekciu som nazval ISLE OF MAN podľa piesne od kapely Ministry, ktorá nesie silné enviromentálne posolstvo a reprezentuje túto prácu. Kolekcia pozostáva z troch úplných outfitov vrátane obuvi a doplnkov. Jednotlivé kusy sú inšpirované historickými armádnymi uniformami. Odkazujem na rôzne funkčné a estetické prvky vojenských odevov. Používal som prírodné materiály, ktoré som ručne farbil aby ladili s kamuflážou, ktorú navrhol pre túto prácu Samuel Frk. Vzory sú inšpirované prírodným prostredím a majú za úlohu maskovať počas prechádzok alebo ľahkej turistiky v prírode. Niektoré odevy a doplnky sú navosované aby chránili pred dažďom a vetrom. Hlavným cieľom bolo navrhnúť odevy funkčné jednak v meste ale aj v lesoch a horách. Materály a technológie boli vyberané s ohľadom na ich šetrnosť k životnému prostrediu.
Abstrakt v dalším jazyce: The theme of my thesis is TRENDS, STYLE AND VISION - OWN TOPIC Author's collection. A comprehensive collection of clothing and accessories. This theme allowed me to explore the theme of sustainability in fashion, which was my main focus. I was able to present my own idea of environmentally friendly clothing and I tried to create a distinctive visual style with carefully considered functional features. This work should also point to a direction I am steering towards regarding my post study future. I named this collection ISLE OF MAN after the song by the band Ministry. This song carries a strong environmental message which represents this project. The collection consists of three full outfits including footwear and accessories. The garments are heavily influenced by vintage military equipment. Various military functional and aesthetic features are referenced throughout the collection. I used natural cotton fabrics which I hand dyed to match the colour of custom designed camoflage patterns created by Samuel Frk. The patterns are inspired by natural environments and are meant to conceal the wearer during walks in forests or mountains. Several pieces were waxed to protect against rain and stormy weather. The idea was to design a clothing that would be functional in city just as well as in the natural environments. The materials and technologies were chosen to be the environmentally less harmful than the synthetic alternatives.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KDE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_AdamFrk.pdfPlný text práce39,14 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Frk.pdfPosudek oponenta práce688,11 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Frk.docPosudek vedoucího práce58 kBMicrosoft WordZobrazit/otevřít
Frk_0.pdfPrůběh obhajoby práce333,1 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/42113

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.