Název: "Nevstupuj, kdo neznáš geometrii" /Platón/ Autorská kolekce, série šperků/objektů, včetně etuí, v počtu min. 7 ks.
Další názvy: "Let no one ignorant of geometry enter here" /Plato/ Author collection, jewelry series/object series, including jewelry boxes, in min. 7 pcs.
Autoři: Syřišťová, Veronika
Vedoucí práce/školitel: Vogel Petr, Doc. M.A.
Oponent: Spiwoková Světlana, PhDr.
Datum vydání: 2020
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/42115
Klíčová slova: šperky;objekty;brože;stožáry vysokého napětí;příhradové konstrukce;mosaz;nýtování;mosazné profily;patinování;galvanické pokovení
Klíčová slova v dalším jazyce: jewelry;objects;brooches;high voltage pylons;truss structures;brass;riveting;brass profiles;patination;galvanic plating
Abstrakt: Mým cílem bylo vytvořit práci, která bude reakcí na příhradové konstrukce stožárů vysokého napětí. Chtěla jsem ukázat, že tyto stavby, ačkoliv jsou mnohými nenáviděné, mohou mít vysokou estetickou hodnotu. Svou práci jsem nazvala POZOR!, což odkazuje k původní funkci stožárů vysokého napětí a s ním spojeného nebezpečí. Jedná se o kolekci mosazných objektů/broží, které jsou spojovány pomocí nýtů. Výsledné šperky jsou tří barevností a to černé, stříbrné a oranžové.
Abstrakt v dalším jazyce: My goal was to create work that will be inspired by the truss structures of high voltage pylons. I wanted to show that these buildings, although they are hated by many people, can have a high esthetic value. I named my work ATTENTION !, which refers to the original function of high voltage pylons and the dangers associated with it. It is a collection of brass objects / brooches that are connected by rivets. The resulting jewelry are divided into three colors - orange, black and silver.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KDE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Diplomova-prace-Veronika-Syristova_0.pdfPlný text práce3,52 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Syristova.pdfPosudek oponenta práce564,96 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Syristova_0.pdfPosudek vedoucího práce137,31 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Syristova_1.pdfPrůběh obhajoby práce285,9 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/42115

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.