Název: Odpovědnost zhotovitele za vady software
Další názvy: Developer's liability for software defects
Autoři: Švarc, Michael
Vedoucí práce/školitel: Janák Martin, JUDr.
Oponent: Spurný Radek, JUDr.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/43349
Klíčová slova: odpovědnost za vady software;software;zaměstnanecké dílo;licenční smlouva;licence;autorskoprávní ochrana software;smlouva o dílo;vady díla;vadné plnění;vady software;it právo;softwarové právo;limitace odpovědnosti zhotovitele;odpovědnost za vady software v usa;specifikace software;akceptace software;vytýkání vad;servisní smlouva;sla.
Klíčová slova v dalším jazyce: liability for defective software;software;bugs;employee work;license contract;license;software copyright protection;software development contract;limitation of manufacturer's liability;liability for software defects in the usa;software specification;software acceptance;service level agreement;end user level agreement.
Abstrakt: Předkládaná diplomová práce se zabývá odpovědností zhotovitele za vady software. Cílem práce je podání uceleného právního výkladu k tématu v souvislostech de lege lata v rámci několika právních oborů, jako je IT právo, autorské právo, licenční právo a smluvní právo. Práce porovnává právní úpravu České republiky a USA, a to rovněž v souvislostech s mezinárodní a evropskou právní úpravou. V závěru práce jsou formulovány v souladu s právem konkrétní návrhy, jak minifikovat odpovědnost zhotovitele za vady software, případně jaké jsou možnosti jejího úplného vyloučení. Práce je doplněna příklady z praxe a zajímavou judikaturou. Na závěr práce autor připojuje návrhy de lege ferenda.
Abstrakt v dalším jazyce: The diploma thesis deals with the contractor's liability for software defects. The aim of the thesis is to provide a comprehensive legal interpretation of the topic in the context of de lege lata in several areas of law, such as IT law, copyright law, license law and contractor law. The thesis compares the legislation of the Czech Republic and the USA, also in connection with international and European legislation. At the end of the thesis, specific proposals are formulated in accordance with the law, how to minimize the manufacturer's liability for software defects, or what are the possibilities of its complete exclusion. The work is supplemented with practical examples and interesting case law. At the end of the work, the author attaches proposals de lege ferenda.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KPO)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
michael_svarc_odpovednost_zhotovitele_za_vady_software.pdfPlný text práce3,01 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Posudek oponenta Svarc.pdfPosudek oponenta práce90,87 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
posudek vedouciho Svarc.pdfPosudek vedoucího práce48,06 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba Svarc.pdfPrůběh obhajoby práce272,41 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/43349

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.