Název: Řízení před odvolacím soudem
Další názvy: Proceeding before an appellate court
Autoři: Bachorková, Ivana
Vedoucí práce/školitel: Zahradníková Radka, Doc. JUDr. Ing. Ph.D., LL.M.
Oponent: Pulkrábek Zdeněk, JUDr. Ph.D.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/43350
Klíčová slova: odvolání;opravné prostředky;občanský soudní řád;přípustnost;civilní řízení;historie;odvolací soud
Klíčová slova v dalším jazyce: appeal;remedies;the code of civil procedure;admissibility;civil proceeding;history;court of appeal
Abstrakt: Tato diplomová práce se zabývá tématem odvoláním a řízením před odvolacím soudem. V úvodních kapitolách je krátce shrnut vývoj opravných prostředků, následuje kapitola o platných opravných prostředcích a opravných systémech. Dále je zde vymezen pojem odvolání jakožto řádného opravného prostředku a je pojednáno o jeho formálních náležitostech a podmínkách přípustnosti. Následuje kapitola vymezující úkony soudu prvního stupně po podání odvolání a následně i kapitola o úkonech odvolacího soudu. V této kapitole je zmiňován rozsah přezkumné činnosti odvolacího soudu, dokazování a nařízení jednání. V další kapitole je pojednáno o formách a způsobu rozhodování odvolacího soudu o podaném odvolání a spolu s ním i o nákladech řízení. Poslední kapitola je zaměřena na zamýšlenou rekodifikaci civilního procesu a její dopady na právní úpravu odvolání.
Abstrakt v dalším jazyce: This diploma thesis deals with the topic of appeal and proceedings before the court of appeal. The introductory chapters briefly summarize the evolution of remedies, followed by a chapter on existing remedies and redress systems. Furthermore, the term appeal as a proper remedy is defined here and its formal requirements and conditions of admissibility are mentioned. This is followed by a chapter defining the acts of the court of first instance after the appeal has been made, followed by a chapter on the acts of the court of appeal. This chapter mentions to what extent the appellate court examines the appeal. Then there is also mentioned a taking of evidence and the rules for convening a hearing before the court of appeal. The next chapter deals with the forms and ways of making a decision of the court of appeal and also with the costs of the proceeding. The last chapter focuses on the intended recodification of civil proceedings and its effects on the legal regulation of appeal.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KPO)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP - Rizeni pred odvolacim soudem.pdfPlný text práce1,43 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
posudek vedouciho Bachorkova.pdfPosudek vedoucího práce91,28 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
posudek oponenta Bachorkova.pdfPosudek oponenta práce70,54 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba Bachorkova.pdfPrůběh obhajoby práce252,98 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/43350

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.