Název: Motivace a podmínky pro výuku a rozvoj znalostí německého jazyka v Plzni
Další názvy: Motivation and conditions for teaching and development of German language in Pilsen
Autoři: Hůlová, Gabriela
Vedoucí práce/školitel: Salcmanová Eva, Mgr.
Oponent: Capatu Ioana-Cristina
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/45280
Klíčová slova: motivace;německý jazyk;plzeň;podmínky pro vzdělávání;mimoškolní vzdělávací instituce;mimoškolní vzdělávací organizace;projekty.
Klíčová slova v dalším jazyce: motivation;german language;pilsen;conditions for education;extracurricular educational institutions;extracurricular educational organizations;projects.
Abstrakt: Bakalářská práce je zaměřena na zjištění hlavních motivačních faktorů při výběru německého jazyka a podmínek pro jeho rozvoj v Plzni. Cílem bylo ověřit, zda mimoškolní vzdělávací instituce se sídlem v Plzni mohou přispívat k rozšíření jazykových znalostí v německém jazyce prostřednictvím svých projektů. Práce je členěna na dvě části. První část obsahuje obecné poznatky o historii a současnosti města Plzeň, řeší vliv a vývoj německého jazyka v tomto regionu, motivační faktory k učení a podmínky pro vzdělávání v německém jazyce. Dále nabízí podrobnou charakteristiku vybraných mimoškolních vzdělávacích institucí a projektů pro podporu rozvoje německého jazyka, se sídlem v Plzni. Praktická část zahrnuje výzkumné šetření zaměřené na zjištění hlavních motivačních faktorů pro výběr německého jazyka a využití vzdělávacích projektů v praxi.
Abstrakt v dalším jazyce: The bachelor thesis is focused on finding out the main motivating factors in choosing the German language and the conditions for its development in Pilsen. The aim was to verify whether out-of-school educational institutions based in Pilsen can contribute to the expansion of language skills in the German language through their projects. The work is divided into two parts. The first part contains general knowledge about the history and present of the city of Pilsen, the influence and development of the German language in this region, motivational factors for learning and conditions for education in the German language. It also offers a detailed description of selected extracurricular educational institutions and projects to support the development of the German language, based in Pilsen. The practical part includes a research survey aimed at identifying the main motivating factors for the choice of German language and the use of educational projects in practise.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KNJ)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace - Gabriela Hulova.pdfPlný text práce1,06 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Hulova_VP.docPosudek vedoucího práce90,5 kBMicrosoft WordZobrazit/otevřít
Hulova_OP.pdfPosudek oponenta práce290,43 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Hulova_OBH.pdfPrůběh obhajoby práce234,48 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/45280

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.