Název: Vliv komfortu pracoviště na výkonnost pracovníka
Další názvy: The influence of workplace comfort on employee performance
Autoři: Kábele, Pavel
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: disertační práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/45678
Klíčová slova: produktivita;výkonnost;faktory;křivky;antropometrie;ergonomie;analýza;komfort;hodnocení;modularita;efektivnost.
Klíčová slova v dalším jazyce: productivity;performance;factors;curves;anthropometry;ergonomics;analysis;comfort;evaluation;modularity;efficiency.
Abstrakt: Disertační práce spadá do oblasti průmyslového inženýrství a ergonomie. V práci je podrobně rozebrána problematika produktivity. Přehled současného stavu obsahuje termíny z oblasti měření produktivity pracovníka, vlivů na jeho výkonost, sestavení výkonnostních křivek a popis měřících technik časových náročností. Ergonomická část popisuje modularitu pracoviště a antropometrické znalosti potřebné pro splnění hlavního cíle práce. Výzkum je postaven na přestavování pracovišť, měření produktivity pracovníků a zaznamenávání odchylek od ideálního stavu maximální efektivity. Práce končí vytvořením metodického grafu a postupu pro výpočet odchylky výkonnosti pro různě nastavitelná pracoviště.
Abstrakt v dalším jazyce: The dissertation belongs into the issues of industrial engineering and ergonomics. An overview of the current state contains terms from the field of measuring employee productivity, the effects on his performance, the compilation of performance curves and a description of time-consuming measurement techniques. The ergonomic part describes the modularity of the workplace and anthropometric knowledge needed to meet the main target of the study. The research is based on adjusting workplaces, measuring employee productivity and recording deviations from the ideal state of maximum efficiency. The work ends with the creation of a methodological graph and a procedure for calculating the deviation of performance for various adjustable workplaces.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Disertační práce / Dissertations (KPV)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DISERTACE KABELE Vliv komfortu pracoviste na vykonnost pracovnika.pdfPlný text práce5,34 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
posudek skolitele Kabele.pdfPosudek vedoucího práce713,7 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
posudky Kabele.pdfPosudek oponenta práce3,01 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
zapis Kabele.pdfPrůběh obhajoby práce587,54 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/45678

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.