Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorNěmcová Bohuslava, Mgr. Ph.D.
dc.contributor.authorLubneva, Milina
dc.contributor.refereeShestakova Anastasiya, Filolog
dc.date.accepted2021-6-3
dc.date.accessioned2021-12-20T23:10:45Z-
dc.date.available2020-6-26
dc.date.available2021-12-20T23:10:45Z-
dc.date.issued2021
dc.date.submitted2021-4-30
dc.identifier87192
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/46490-
dc.description.abstractCílem této bakalářské práce bylo analyzovat ruskou a českou kuchyni a jejich modifikace v Rusku a České republice. Obě kuchyně byly popsány s důrazem na jejich vlastnosti a jedinečné prvky. Kuchyně byly podrobněji porovnány, aby byly identifikovány jejich podobnosti a rozdíly. Kromě toho bylo cílem této bakalářské práce provést výzkum prokazující jevy úpravy a změny v jednotlivých kuchyních a získat tak informace o stravovacích návycích Rusů a Čechů. Studie byla provedena prostřednictvím průzkumu, který poskytl informace o stravovacích návycích dvou národnosti. Původní formulář pro tento průzkum je uveden v příloze. Nedílnou součástí bakalářské práce je i glosář, který obsahuje názvy ingrediencí a přísad ruské kuchyně. Také glosář je obsažen v příloze bakalářské práce.cs
dc.format56 s. (60222 znaků)
dc.language.isoru
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plzni
dc.relation.isreferencedbyhttps://portal.zcu.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=87192-
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení
dc.subjectruská kuchyněcs
dc.subjectčeská kuchyněcs
dc.subjecttradiční kuchyněcs
dc.subjectnárodní kuchyněcs
dc.subjectjídlocs
dc.subjectpitícs
dc.subjectčeská republikacs
dc.subjectruskocs
dc.subjectingrediencecs
dc.subjectvařenícs
dc.titleRusskaya kuhnya v Chekhii, Cheshskaya kuhnya v Rossii. Ruská kuchyně v Čechách, česká kuchyně v Rusku.cs
dc.title.alternativeRussian cuisine in Czech Republic, Czech cuisine in Russia.en
dc.typebakalářská práce
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-levelBakalářský
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta filozofická
dc.thesis.degree-programFilologie
dc.description.resultObhájeno
dc.description.abstract-translatedThe aim of the given bachelor's thesis was to analyze Russian and Czech cuisine and their modifications in Russia and the Czech Republic. Both have been described with an emphasis on their features and unique elements. The cuisines were compared in more detail to identify their similarities and differences. In addition, the purpose of this bachelor's thesis was to conduct research proving the phenomena of cuisine modification. The study was conducted through a survey that provided information on the eating habits of Russians and Czechs. The original form for this survey is provided in the appendix. Likewise, a glossary was compiled, which indicates the names of terms and ingredients of traditional Russian and Czech cuisine. This register is an integral part of the bachelor's thesis and is linked in the appendix.en
dc.subject.translatedrussian cuisineen
dc.subject.translatedczech cuisineen
dc.subject.translatedtraditional cuisineen
dc.subject.translatednational cuisineen
dc.subject.translateddishen
dc.subject.translateddrinken
dc.subject.translatedczech republicen
dc.subject.translatedrussiaen
dc.subject.translatedingredienten
dc.subject.translatedcookingen
Appears in Collections:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KGS)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Bakalarska prace - Russkaya kuhnya v Chekhii, Cheshskaya kuhnya v Rossii - Milina Lubneva.pdfPlný text práce2,15 MBAdobe PDFView/Open
Lubneva - vedouci.pdfPosudek vedoucího práce209,5 kBAdobe PDFView/Open
Posudek_Milina Lubneva.docxPosudek oponenta práce19,17 kBMicrosoft Word XMLView/Open
CCF_000156.pdfPrůběh obhajoby práce291,06 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/46490

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.