Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorTlučhoř Jan, Ing. Ph.D.
dc.contributor.authorŠedivková, Vendula
dc.contributor.refereeCimler Petr, Doc. Ing. CSc.
dc.date.accepted2021-6-14
dc.date.accessioned2022-04-18T22:10:44Z-
dc.date.available2019-10-22
dc.date.available2022-04-18T22:10:44Z-
dc.date.issued2021
dc.date.submitted2021-5-10
dc.identifier81862
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/47421-
dc.description.abstractBakalářská práce se zabývá nákupem potravin v kontextu ochrany spotřebitele a spotřebitelských preferencí. Cílem práce je zjištění spotřebitelských preferencí při nákupu potravin a pochopení, jak spotřebitel vnímá kvalitu potravin. Práce se skládá ze dvou částí, teoretické a praktické části. V teoretické části jsou definovány pojmy spotřebitel, kvalita, kvalita potravin a bezpečnost. Dále se teoretická část zabývá problematikou nákupu potravin, jejich označováním a balením, definuje legislativu v oblasti kvality potravin, dvojí kvalitu potravin, značky kvality či prodej potravin online. V praktické části jsou podrobně popsány a shrnuty výsledky kvantitativního výzkumu prováděného prostřednictvím dotazníkového šetření. V závěru práce jsou uvedeny návrhy a doporučení.cs
dc.format61
dc.language.isocs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plzni
dc.relation.isreferencedbyhttps://portal.zcu.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=81862-
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení
dc.subjectspotřebitelcs
dc.subjectnákup potravincs
dc.subjectkvalitacs
dc.subjectkvalita potravincs
dc.subjectbezpečnost potravincs
dc.titleNákup potravin v kontextu ochrany spotřebitele a spotřebitelských preferencícs
dc.title.alternativePurchase of food in the context of consumer protection and preferencesen
dc.typebakalářská práce
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-levelBakalářský
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta ekonomická
dc.thesis.degree-programEkonomika a management
dc.description.resultObhájeno
dc.description.abstract-translatedBachelor Thesis deals with food purchases in the context of consumer protection and consumer preferences. The aim of the thesis is to identify consumer preferences when buying food and to understand how the consumer perceives the quality of food. The thesis consists of two parts, the theoretical and practical part. The theoretical part defines the terms consumer, quality, food quality and safety. Furthermore, the theoretical part deals with the issue of food purchase, labelling and packaging, defines legislation in the field of food quality, dual quality of food, quality label or online sale of food. The practical part describes in detail and summarises the results of quantitative research carried out through the questionnaire. At the end of the thesis, proposals and recommendations are presented.en
dc.subject.translatedconsumeren
dc.subject.translatedfood purchaseen
dc.subject.translatedqualityen
dc.subject.translatedfood qualityen
dc.subject.translatedfood safetyen
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KMO)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace - Vendula Sedivkova..pdfPlný text práce1,6 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Sedivkova_Vendula_v.pdfPosudek vedoucího práce123,16 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Sedivkova_Vendula_o.pdfPosudek oponenta práce130,44 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Sedivkovaob.pdfPrůběh obhajoby práce31,38 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/47421

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.