Název: Projekt inovace systému SAP ve vybraném podniku
Další názvy: Project of innovation of SAP system in selected company
Autoři: Sudová, Denisa
Vedoucí práce/školitel: Vallišová Lucie, Ing. Ph.D.
Oponent: Komorousová Veronika, Ing.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/47467
Klíčová slova: informační systém;sytém;projekt;projekty informačních systémů;inovace;testování;plánování;transakce
Klíčová slova v dalším jazyce: information system;project;project of information system;inovation;testing;planning;transaction
Abstrakt: Tato diplomová práce se zabývá projektem inovace informačního systému SAP ve výrobním závodě. Hlavním cílem je na základě analýzy projektu IT2Best navrhnout jeho pokračování, tj. integrace dvou systémů, a připravit podklady pro dílčí projekt finančního oddělení. První kapitole teoretické práce vysvětluje, co jsou to informační systémy, ERP systémy a popisuje konkrétní funkční moduly těchto systémů. Druhá kapitola je zaměřena projekty informačních systémů, modely jejich životního cyklu a řízení těchto projektů. Další kapitola se zaměřuje na vývoj společnosti SAP a charakteristiku systému SAP, aplikací a komponent systému SAP a modulům SAP Finance a SAP Controlling. Následuje popis společnosti EvoBus Česká republika s.r.o., kde je popsána její činnost, historický vývoj a zkušenosti s projekty. Poté je popsán vývoj informačního systému a další používané systémy v podniku. V další kapitole jsou definovány nejpoužívanější transakce v systémech SAP BSP, OEP a L22 ve finančním oddělení. V poslední části je představena projektová metodika společnosti, projekt IT2Best a navržení jeho pokračování včetně vytvořených podkladů a doporučení.
Abstrakt v dalším jazyce: This diploma thesis deals with the project of innovation of the SAP information system in a production plant. The main goal is to analyze the IT2Best project and to propose its continuation, i.e. the integration of two systems, and to prepare documents for the subproject of the finance department. The first chapter of the theoretical part explains what information systems and ERP systems are and describes the specific functional modules of these systems. The second chapter focuses on information systems projects, their life cycle models and the management of these projects. The next chapter describes the development of SAP and the characteristics of the SAP system, applications and components of the SAP system and the SAP Finance and SAP Controlling modules. Company EvoBus Česká republika s.r.o. is introduced in the following chapter, there are descriptions of its activities, historical development and experience with projects. Then the development of the information system and other systems used in the company is described. The next chapter defines the most used transactions in the SAP BSP, OEP and L22 systems in the finance department. The last part presents the project methodology of the company, the IT2Best project and the design of its continuation, including the created documents and recommendations.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Sudova _Denisa_DP.pdfPlný text práce3,6 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Sudova_VP.pdfPosudek vedoucího práce127,52 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Sudova_OP.pdfPosudek oponenta práce130,25 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
SudovaOB.pdfPrůběh obhajoby práce66,97 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/47467

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.