Název: Využití nástrojů online marketingu ve vybrané společnosti
Další názvy: Analysis of online marketing tools in a chosen company
Autoři: Hellerová, Jana
Vedoucí práce/školitel: Mičík Michal, Ing. Ph.D.
Oponent: Petrtyl Jan, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/47968
Klíčová slova: marketing;online marketing;sociální sítě;facebook;instagram;obchodní jednotky v české republice
Klíčová slova v dalším jazyce: marketing;online marketing;social media;facebook;instagram;business units in the czech republic
Abstrakt: Informační a komunikační technologie se neustále vyvíjí. Tento vývoj ukázal marketingu nový směr a vznikl nový pojem online marketing. Využití online marketingu ve firmě by mělo být v dnešní době již samozřejmostí a je také předpokladem k úspěchu. Tato bakalářská práce pojednává o tom, jak se na sociálních sítích daří společnosti Lidl Česká republika v porovnání s jejími největšími konkurenty na tuzemském trhu. Práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část je tzv. literární rešerše, která se zaměřuje na celkový pojem marketing, všeobecné poznatky o marketingu, online marketingu, trendech dnešní doby a v neposlední řadě o nejvíce používaných sociálních sítích. Praktická část je tvořena kvantitativním výzkumným šetřením, které porovnává použití sociálních sítí Facebook a Instagram u vybraných obchodních řetězců na území České republiky. Cílem práce je hodnocení komunikace a interakce se zákazníky na vybraných sociálních sítích a zkoumání odezvy od zákazníků Na základě těchto hodnocení jsou zjištěny mezery ve využívání sociálních sítí a jsou doporučena potřebná opatření.
Abstrakt v dalším jazyce: Information and communication technologies are constantly developing. This development has shown marketing a new direction and a new term online marketing has arose. Using online marketing in the companies should be already a matter of course these days and it is also a presupposition for success. This bachelor thesis deals with how Lidl Czech Republic is doing on social networks in comparison with its greatest competitors on the domestic market. The work consists of theoretical and practical parts. The theoretical part is so-called literature search, which focuses on the overall term of marketing, general knowledge about marketing, online marketing, today's trends and also about the most used social networks. The practical part consists of a quantitative research survey that compares the use of social networks Facebook and Instagram on selected retail chains in the area of Czech Republic. The aim of this thesis is to assess communication and interaction with customers on selected social networks and examine the response from customers. Based on these evaluations the gaps in the use of social networks are identified and the necessary measures are recommended.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KMO)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace - Hellerova Jana.pdfPlný text práce1,63 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_Hellerova_v.pdfPosudek vedoucího práce125,76 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
hellerova_jana_o.pdfPosudek oponenta práce125,82 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce31,73 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/47968

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.