Title: Význam regionálních potravin pro potravinovou soběstačnost\nl{} Česka na příkladu Plzeňského kraje
Other Titles: The importance of regional food for the food self-sufficiency of Czechia on the example of the Pilsen region
Authors: Chodora, Jan
Advisor: Vogt David, RNDr. Ph.D.
Referee: Novotná Marie, Doc. RNDr. CSc.
Issue Date: 2022
Publisher: Západočeská univerzita v Plzni
Document type: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/48325
Keywords: potravinová soběstačnost;regionální potravina;koronavirová krize
Keywords in different language: food self-sufficiency;regional food;coronavirus crisis
Abstract: Tato bakalářská práce se zabývá významem regionálních potravin v rámci potravinové soběstačnosti Česka na příkladu Plzeňského kraje z pohledu zákazníků prodejen a e-shopů s potravinami. První část je věnována teoretickému základu, který shrnuje zemědělské podmínky Česka a Plzeňského kraje, potravinářský průmysl, potravinovou soběstačnost a ocenění kvality v českém prostředí. Kapitoly, věnující se zobrazení a vyhodnocení výsledků z dotazníkových šetření, se zajímají o faktory výběru prodejny s potravinami, o faktory výběru samotných potravin a o změnu chování při těchto úkonech vyvolanou pandemií COVID-19. Případová studie je zaměřena na piva oceněná v Plzeňském kraji v soutěži Regionální potravina.
Abstract in different language: This bachelor's thesis deals with the importance of regional foods in the food self-sufficiency of the Czech Republic on the example of the Pilsen region from the perspective of customers of food stores and e-shops. The first part is devoted to the theoretical basis, which summarizes the agricultural conditions of the Czechia and Pilsen region, the food industry, food self-sufficiency and quality assessment in the Czech environment. The chapters devoted to the display and evaluation of the results of the questionnaire surveys are interested in the factors of food store selection, the factors of food selection and the change in behavior during these activities caused by the COVID-19 pandemic. The case study is focused on beers awarded in the Pilsen Region in the Regional Food competition.
Rights: Plný text práce je přístupný bez omezení
Appears in Collections:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KGE)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ChodoraJ_VyznamRegionalnich_DV_2022.pdfPlný text práce2,44 MBAdobe PDFView/Open
BP Chodora VP.pdfPosudek vedoucího práce198,02 kBAdobe PDFView/Open
BP Chodora OP.pdfPosudek oponenta práce402,91 kBAdobe PDFView/Open
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce31,34 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/48325

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.