Název: Náhrada nemajetkové újmy způsobená průtahy v soudním řízení
Další názvy: Compensation for non-pecuniary damage caused by delays in court proceedings
Autoři: Miller, Jakub
Vedoucí práce/školitel: Vrabec Josef, JUDr.
Oponent: Spurný Radek, JUDr.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/48416
Klíčová slova: právní odpovědnost;nemajetková újma;regresní náhrada;újma způsobená nezákonným rozhodnutím;nesprávný úřední postup;průtahy v řízení;nárok na náhradu škody.
Klíčová slova v dalším jazyce: legal liability;non-pecuniary damage;regression compensation;damage caused by an illegal decision;incorrect official procedure;trial delays;claim for damage.
Abstrakt: Autor se v úvodu své práce věnuje zejména popisu a interpretaci základních pojmů, jakými jsou právní odpovědnost, majetková a nemajetková újma či pojmu výkonu veřejné moci. Práce reflektuje i na nesprávný úřední postup a průtahy v soudním řízení, které jsou hlavním tématem práce. Tato část práce je velmi podrobně rozpracována. Nechybí ani kritické zhodnocení všech podstatných kapitol této práce. Součástí je i rozbor klíčového stanoviska Nejvyššího soudu a následná analýza nashromážděných dat. Závěr práce je věnován úvahám de lege lata a de lege ferenda v rámci daného tématu.
Abstrakt v dalším jazyce: In the introduction to his work, the author focuses mainly on the description and interpretation of basic concepts, such as legal liability, property and non-property damage or the concept of the exercise of public power. The thesis also reflects on the incorrect official procedure and delays in court proceedings, which are the main topic of the thesis. This part of the work is elaborated in great detail. There is also a critical evaluation of all the essential chapters of this work. It also includes an analysis of the key position of the Supreme Court and a subsequent analysis of the collected data. The conclusion of the thesis is devoted to the considerations de lege lata and de lege ferenda within the given topic.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KPO)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP- Miller Jakub.pdfPlný text práce1,13 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
posudek vedouciho Miller.pdfPosudek vedoucího práce265,26 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
posudek oponenta Miller.pdfPosudek oponenta práce354,51 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba Miller.pdfPrůběh obhajoby práce264,28 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/48416

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.