Název: Zhodnocení a predikce finanční situace ve vybraném podnikatelském subjektu
Další názvy: Evaluation and prediction of the financial situation in a selected company
Autoři: Janata, Pavel
Vedoucí práce/školitel: Vallišová Lucie, Ing. Ph.D.
Oponent: Hinke Jana, Doc. Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/48546
Klíčová slova: finanční analýza;vertikální analýza;horizontální analýza;rentabilita;aktivita;zadluženost;likvidita;predikční modely;biggest s.r.o.
Klíčová slova v dalším jazyce: financial analysis;vertical analysis;horizontal analysis;profitability;activity;indebtedness;liquidity;prediction models;biggest s.r.o.
Abstrakt: Diplomová práce je zaměřena na zhodnocení a predikci finanční situace ve zvoleném podnikatelském subjektu. Tímto subjektem je společnost BIGGEST s.r.o. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je popsána finanční analýza včetně jejích slabých stránek, metod a ukazatelů. Nakonec jsou prezentovány predikční modely, do kterých spadají modely bankrotní a bonitní. V praktické části je představena společnost BIGGEST s.r.o. a následně je provedena analýza její finanční situace za roky 2016-2020. Tato analýza je provedena na základě poznatků z teoretické části. Predikce finanční situace je provedena pomocí bankrotních a bonitních modelů. Závěr diplomové práce náleží vyhodnocení výsledků finanční analýzy a návrhu pro zlepšení situace do budoucna.
Abstrakt v dalším jazyce: The master's thesis is focused on evaluation and prediction of the financial situation in a selected company. The company is BIGGEST s.r.o. The thesis is divided into theoretical and practical part. The theoretical part describes the financial analysis including its weaknesses, methods and financial indicators. Finally, there are presented prediction models, which are bankruptcy and creditworthiness models. There is an introduction of the company BIGGEST s.r.o. and analyzed its financial situation for the years 2016-2020 in the practical part. This analysis is performed on the basis of knowledge from the theoretical part. The financial situation is predicted by using bankruptcy and creditworthiness models. The conclusion of the master's thesis is the evaluation of the results from the financial analysis with a proposal to improve the situation in the future.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Diplomova prace - Pavel Janata.pdfPlný text práce2,01 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Janata_VP.pdfPosudek vedoucího práce125,29 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Janata_OP.pdfPosudek oponenta práce229,04 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce31,67 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/48546

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.