Název: Udržitelná výroba a ekologická odpovědnost firem
Další názvy: Sustainable production and environmental responsibility of companies
Autoři: Blacký, Tomáš
Vedoucí práce/školitel: Šimon Michal, Doc. Ing. Ph.D.
Oponent: Edl Milan, Doc. Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/49152
Klíčová slova: udržitelná výroba;společenská odpovědnost firem;ukazatele udržitelnosti;nástroje ochrany životního prostředí;hodnocení životního cyklu;best practice.
Klíčová slova v dalším jazyce: sustainable production;corporate social responsibility;sustainability indicators;environmental protection instruments;life cycle assessment;best practice.
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá tématy udržitelné výroby a společenské odpovědnosti firem. Mapuje zcela nové téma a přibližuje tak zejména firmám, ale i široké veřejnosti, současnou situaci. Definuje základní pojmy a ukazatele udržitelnosti a nástroje ochrany životního prostředí, mezi které patří zejména nařízení a plány Evropské unie. Popisuje aktuální situaci v České republice a porovnává ji se zahraničím. Na základě Best Practice a vlastních zpracovaných studií navrhuje firmám doporučení, kterými by se měly řídit, aby byly i nadále konkurence schopné a hodnotí hlavní předpokládané trendy ve světě a v České republice.
Abstrakt v dalším jazyce: The thesis focuses on the topics of sustainable production and corporate social responsibility. It maps a completely new topic and describes the current situation, especially for companies, but also for the general public. It defines the basic terms and indicators of sustainability and the instruments of environmental protection, which include in particular the regulations and plans of the European Union. It describes the current situation in the Czech Republic and compares it with the situation abroad. Based on Best Practice and own studies, it suggests recommendations for companies to follow in order to remain competitive and assesses the main expected trends in the world and in the Czech Republic.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce Theses (KPV)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Diplomova_prace_Blacky.pdfPlný text práce4,5 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PosudekVedoucihoSTAG.pdfPosudek vedoucího práce49,11 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PosudekOponentaSTAG.pdfPosudek oponenta práce47,79 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce31,52 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/49152

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.