Název: Možnosti využití přístroje Bimeo PRO u klientů po cévní mozkové příhodě z pohledu ergoterapeuta
Další názvy: The use of Bimeo PRO device on clients after stroke from the view of the occupational therapy
Autoři: Novotná, Barbora
Vedoucí práce/školitel: Vrbská Veronika, MSc.
Oponent: Zahradnická Ilona, PhDr.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/49344
Klíčová slova: ergoterapie;bimeo pro;cévní mozková příhoda;robotika;horní končetina;rehabilitace
Klíčová slova v dalším jazyce: occupational therapy;bimeo pro;stroke;robotics;upper limb;rehabilitation
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá možnostmi využití přístroje Bimeo PRO u klientů po cévní mozkové příhodě z pohledu ergoterapeuta. Teoretická část je věnována úvodu do problematiky cévní mozkové příhody, jejímu rozdělení, rehabilitaci, která nadále navazuje na robotickou intervenci, ale také se věnuje rozdělení robotických systémů. Hlavní úsek teoretické části je zaměřen na seznámení s přístrojem Bimeo PRO. Popisují se zde jednotlivé terapeutické hry, závěrem se porovnává Bimeo PRO s dalšími dostupnými přístroji na trhu jako jsou, HandTutor, MYRO, Pablo X2. Praktická část je tvořena třemi rozhovory s ergoterapeuty na území České republiky, kteří měli nebo mají možnost pracovat s přístrojem Bimeo PRO. Rozhovory poukazují na rozdílnost ergoterapeutické intervence na přístroji Bimeo PRO u pacientů po cévní mozkové příhodě v České republice.
Abstrakt v dalším jazyce: The bachelor's thesis deals with the possibilities of using the Bimeo PRO device in clients after a stroke from the point of view of an occupational therapist. The theoretical part is devoted to an introduction to the issue of stroke, its distribution, rehabilitation, which further follows the robotic intervention and the division of robotic systems. The main section of the theoretical part is focused on acquainting Bimeo PRO devices. They describe the individual therapeutic games and the conclusion compares Bimeo PRO with other devices available on the market such as HandTutor, MYRO, Pablo X2. The practical part consists of three interviews with occupational therapists in the Czech Republic who had or have the opportunity to work with the Bimeo PRO device. The interviews point to the difference in occupational therapy intervention on Bimeo PRO devices in patients after a stroke in the Czech Republic.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KFE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Moznosti vyuziti pristroje Bimeo PRO u klientu po cevni mozkove prihode z pohledu ergoterapeuta.pdfPlný text práce2,52 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
1_BP_VEDOUCI_POSUDEK_Novotna.pdfPosudek vedoucího práce308,73 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
2_BP_OP_Novotna.pdfPosudek oponenta práce291,38 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Novotna B..pdfPrůběh obhajoby práce352,72 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/49344

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.