Název: TRENDY, STYL A VIZE - VLASTNÍ TÉMA
Další názvy: TRENDS, STYLE AND VISION - OWN TOPIC
Autoři: Fürstová, Adéla
Vedoucí práce/školitel: Krbcová Helena, Doc. akademický malíř
Oponent: Marková Lenka, MgA.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/50189
Klíčová slova: pletení;oděvní design;kolekce;pletenina;pletací stroj;fashion design;žena;hedvábí;dotyk
Klíčová slova v dalším jazyce: knitting;clothing design;collection;knitwear;knitting machine;fashion design;woman;silk;touch
Abstrakt: Předmětem mé diplomové práce je pletení na průmyslovém pletacím stroji. Zaměřuji se na ženu, mapuji její tělo, rozmanitost a osobnost. Díky doteku víme, že jsme tady a teď. Zkoumám dotek jako takový, vše, co se nás dotýká a čeho se dotýkáme. Objetí nám dodávají pocit bezpečí a útulnosti, podobně na mě působí pleteniny. Hledala jsem možnosti spolupráce s českými pletařskými závody, ale nakonec se jako nejlepší volba ukázala spolupráce s Technickou univerzitou v Liberci. Ve své diplomové práci jsem zmapovala výrobce kvalitních pletacích přízí v Evropě. Výstupem je kolekce 6 kusů oděvů z hedvábné příze. Je to technologicko-technologický experiment, ve kterém programuji pletací stroj a vytvářím různé struktury. Barvy jsem zvolila v přírodních tónech. Inspirovala mě průsvitnost slunečních paprsků. Zvolila jsem zlaté tóny a tmavě zelenou.
Abstrakt v dalším jazyce: The subject of my thesis is knitting on an industrial knitting machine. I focus on a woman, I map her body, diversity and personality. Thanks to touch, we know that we are here and now. I examine touch as such, everything that touches us and what we touch. Hugs give us a sense of security and coziness, knitwear has a similar effect on me. I was looking for possibilities of cooperation with Czech knitting facto-ries, but in the end cooperation with the Technical University in Liberec turned out to be the best choice. In my diploma thesis, I mapped the manufacturers of high-quality knitting yarns in Europe. The output is a collection of 6 garments made of silk yarn. It is a tech-nological experiment in which I program a knitting machine and create various structures. I chose colors in natural tones. I was inspired by the translucence of the sun's rays. I chose golden tones and dark green.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KDE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Furstova.pdfPlný text práce9,26 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
FURSTOVA.pdfPosudek oponenta práce705,32 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Furstova.pdfPosudek vedoucího práce479,82 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Furstova_0.pdfPrůběh obhajoby práce299,7 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/50189

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.