Název: Vysloužilé věci a odpadní materiál při pracovních činnostech \nl{}na prvním stupni ZŠ
Další názvy: Retired things and waste material during activity lesson at the elementary school
Autoři: Makovcová, Marie
Vedoucí práce/školitel: Krotký Jan, Mgr. Ph.D.
Oponent: Aichinger Daniel, Mgr. Ph.D.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/53329
Klíčová slova: pracovní činnosti;odpad;vysloužilé věci;rozdělení odpadu;třídění odpadu;pracovní náměty
Klíčová slova v dalším jazyce: work activities;waste;retired things;waste distribution;waste separation;working topics
Abstrakt: Cílem této práce je sumarizovat vhodné náměty na práci s odpadovým materiálem a vysloužilými věcmi v hodinách pracovních činností. Diplomová práce je rozdělena na dvě části - teoretickou a praktickou. V teoretické části jsme se zaměřili na zařazení pracovních činností do Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání. Konkrétněji jsme rozebrali pracovní činnosti pro Základní školu v Horažďovicích a Základní školu Pačejov, na základě jejich školních vzdělávacích programů. Dále jsou zde rozebrány jednotlivé odpady, je uvedeno, kam je umístit a jak se recyklují. Také jsou do této části zařazeny odkazy na webové stránky, knihy a časopisy, ze kterých (nejen) učitelé mohou čerpat inspiraci. Dále je věnována pozornost roli učitele a žáka v hodinách pracovních činností. V praktické části nalezneme osm námětů na práci s odpadovým materiálem a vysloužilými věcmi pro žáky prvního stupně.
Abstrakt v dalším jazyce: The purpose this thesis is summarize appropriate working themes for work with waste materials and retired things in classes of work activities. Thesis is divided into two parts - theoretical and practical. In the theoretical part, we focused on the inclusion of work activities in the Framework Educational Program for elementary school in Horažďovice and Pačejov, based on their school education programs. Then there are described the individual wastes, containers for sorted waste and how they are recycled. Then there are websites, books and magazines where teachers can look for inspiration. Then there are described the roles of teacher and pupils in classes of work activities. In the practical part there are eight topics for working with waste materials and retired things for pupils of the first grade of elementary school.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KMT)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Diplomova prace Makovcova Vyslouzile veci a odpadni material pri pracovnich cinnostech na prvnim stupni ZS.pdfPlný text práce4,12 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PosudekOponentaSTAG.pdfPosudek oponenta práce56,04 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PosudekVedoucihoSTAG.pdfPosudek vedoucího práce56,86 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Makovcova-protokol.pdfPrůběh obhajoby práce275,57 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/53329

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.