Název: SÍLA IDENTITY
Další názvy: THE POWER OF IDENTITY
Autoři: Kovalenko, Daniella
Vedoucí práce/školitel: Merta Vladimír, Doc. akademický malíř
Oponent: Van Woensel Jan
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/53825
Klíčová slova: institucionální kritika;barva oranžová;monochromatické;životní velikosti;zneužívání;osobní;násilí;dialog;empatie;emocionální porozumění;inspirace;naléhavost;motivace.
Klíčová slova v dalším jazyce: abuse;violence;institutional criticism;color orange;personal testimonies;curated environment;awareness;visibility;dialogue space;discussion;reflection;empathy;emotional understanding;inspiration;urgency;action.
Abstrakt: Můj projekt se zaměřuje na téma zneužívání a násilí, které hrají důležitou roli jak ve společenském, tak i osobním rozvoji. Používám institucionální kritiku a barvu oranžovou jako symbol vzpoury a opozice. Moje monochromatická, životní velikost díla se zaměřuje na osobní svědectví a má za cíl vytvořit kurátorské, inkluzivní a scénické prostředí, kde mohou být tato svědectví sdílena prostřednictvím první osoby. Tento projekt není pouze esteticky zajímavý, ale také má hluboký význam a může pomoci zvýšit povědomí o této významné problematice. Cílem mého projektu je zvýšit povědomí o zneužívání a násilí a poskytnout větší viditelnost této problematice. Vytvořil jsem místnost, která slouží jako prostor pro dialog, který poskytuje sdílený prostor pro diskusi a reflexi na téma zneužívání a násilí. Chtěl bych tím podněcovat lidi, aby se na téma hlouběji zamysleli a zapojili se, podporovat empatii a lepší emoční porozumění. Věřím, že můj projekt může pomoci inspirativním jednotlivcům, aby se postavili proti zneužívání a násilí, vytváří pocit naléhavosti a motivuje k jednání.
Abstrakt v dalším jazyce: My project focuses on the topic of abuse and violence, which play an important role in both social and personal development. I use institutional criticism and the color orange as a symbol of rebellion and opposition. My monochromatic, life-size work focuses on personal testimonies and aims to create a curated, inclusive and staged environment where these testimonies can be shared through the first person. This project is not only aesthetically interesting, but also deeply meaningful and can help raise awareness of this important issue. The aim of my project is to raise awareness of abuse and violence and to give more visibility to this issue. I have created a room that serves as a dialogue space that provides a shared space for discussion and reflection on the topic of abuse and violence. I would like to encourage people to think more deeply about the topic and get involved, to promote empathy and better emotional understanding. I believe my project can help inspire individuals to stand up against abuse and violence, creating a sense of urgency and motivating action.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KVU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Daniella Kovalenko dp_2023.pdfPlný text práce10,01 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kovalenko.pdfPosudek vedoucího práce567,81 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kovalenko_0.pdfPosudek oponenta práce380,7 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kovalenko_1.pdfPrůběh obhajoby práce44,96 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/53825

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.