Název: Finanční management města Klášterec nad Ohří
Další názvy: Financial Management of the Town Klášterec nad Ohří
Autoři: Stanko, Linda
Vedoucí práce/školitel: Pokorný Jan, Ing. Mgr.
Oponent: Palacká Alena, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2024
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/56057
Klíčová slova: obec;finanční management;rozpočet;příjmy;výdaje;zadluženost;likvidita;strategický plán
Klíčová slova v dalším jazyce: municipality;financial management;budget;revenues;expenses;indebtedness;liquidity;strategic plan
Abstrakt: Tato bakalářská práce je zaměřena na základní samosprávné celky, tedy obce. První část seznamuje s teoretickou základnou, která je potřeba pro pochopení dané problematiky a obsahuje pojmy jako obec, zastupitelstvo obce, finanční management, rozpočet, příjmy a výdaje obce a účetní závěrka. Práce zmiňuje mnoho různých ukazatelů, které pomáhají vyhodnotit hospodaření města a ty nejdůležitější z nich jsou využity v praktické části, která se zabývá analýzou hospodaření vybraného města Klášterce nad Ohří. Z provedené analýzy vyplývá finanční stabilita a nízká zadluženost obce. Ukazatele vypovídají o schopnosti města splácet své dluhy, o nízké potřebě využívat cizí zdroje pro financování svých aktivit a o investování města i nad rámec svých kapitálových výdajů. Poslední kapitola pak vyhodnocuje provedenou analýzu a navrhuje doporučení.
Abstrakt v dalším jazyce: This bachelor thesis is focused on basic self-governing units, i. e. municipalities. The first part introduces the theoretical basis, which is needed for understanding the issue and includes terms such as municipality, municipal council, financial management, budget, income and expenditure of the municipality and financial statements. The thesis mentions many different indicators that help to evaluate the economy of the city, and the most important of them are used in the practical part, which deals with the analysis of the economy of the selected city of Klášterec nad Ohří. The analysis shows the financial stability and low debt of the municipality. The indicators speak of the city´s ability to repay its debts, the low need to use external sources to finance its activities, and the city´s investment beyond its capital expenditures. The last chapter evaluates the analysis and proposes recommendations.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Stanko_K21B0682P.pdfPlný text práce1,18 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_Stanko_VP.pdfPosudek vedoucího práce526,39 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_Stanko_OP.pdfPosudek oponenta práce227,03 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce38,14 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/56057

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.