Název: Veřejné užívání krajiny
Další názvy: Public use of the landscape
Autoři: Torma, Petr
Vedoucí práce/školitel: Kotounová Jana, JUDr. Ph.D.
Oponent: Stejskal Vojtěch, Doc. JUDr. Ph.D.
Datum vydání: 2024
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/56373
Klíčová slova: veřejné užívání;krajina;zvláště chráněná území;přístup do krajiny;veřejné užívání krajiny;obecné užívání lesa.
Klíčová slova v dalším jazyce: public use;landscape;specially protected areas;access to the landscape;public use of the landscape;general use of the forest.
Abstrakt: Diplomová práce je zaměřena na analýzu veřejného užívání krajiny dle platné právní úpravy. Cílem bylo v první řadě představit jednotlivé teoretické pojmy a poté se zabývat jejich analýzou a případně se zamyslet nad novou úpravou de lege ferenda. Práce je členěna do tří kapitol, přičemž první dvě jsou spíše teoretické. Třetí a nejrozsáhlejší kapitola je pak krom veřejného užívání krajiny zaměřena také na limitaci v podobě zvláště chráněných území. Na samém konci práce je pro blízkou podobnost s veřejným užíváním krajiny představeno také veřejné užívání lesa.
Abstrakt v dalším jazyce: This diploma thesis is focused on the analysis of the public use of the landscape according to the applicable legislation. The main goal was, first of all, to present the individual theoretical concepts and then deal with their analysis and possibly think about a new adjustment of de lege ferenda. The work is divided into three chapters, while the first two are rather theoretical. In addition to the public use of the landscape, the third and most extensive chapter is also focused on limitation in the form of specially protected areas. At the very end of the work, the public use of the forest is also compared with the public use of the landscape due to its close similarity.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KSP)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
TORMA - Verejne uzivani krajiny.pdfPlný text práce1,17 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP-Torma-Stejskal.pdfPosudek oponenta práce274,57 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP-Torma-Kotounova.pdfPosudek vedoucího práce290,54 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP-Torma-obhajoba.pdfPrůběh obhajoby práce500,51 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/56373

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.