Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorNosková Marta, Ing. Ph.D.
dc.contributor.authorVícha, Jakub
dc.contributor.refereeMachová Kristýna, Ing. Ph.D.
dc.date.accepted2024-6-12
dc.date.accessioned2024-07-12T09:05:46Z-
dc.date.available2023-10-22
dc.date.available2024-07-12T09:05:46Z-
dc.date.issued2024
dc.date.submitted2024-4-22
dc.identifier96264
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/56420-
dc.description.abstractTato diplomová práce se zabývá konceptem cirkulární ekonomiky a implementací jeho principů v odvětví pivovarnictví. Cílem této práce je identifikovat, jakou úroveň znalostí mají o cirkulární ekonomice analyzované minipivovary, jaké postoje ke konceptu zachovávají a jaké cirkulární principy konkrétně ve svých provozech aplikují. Nejprve je v souvislosti s konceptem provedena důkladná literární rešerše zaměřující se zejména na jeho teoretické vymezení, historii, principy a související cirkulární business modely. Následně je pomocí polostrukturovaných rozhovorů se zástupci podniků a expertem proveden kvalitativní výzkum zaměřující se na zodpovězení výzkumných otázek souvisejících s cíli práce. Na základě zjištěných informací jsou poté formulována obecná doporučení k oblastem, ve kterých ještě dle autora existuje prostor pro zlepšení.cs
dc.format99 s.
dc.language.isocs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plzni
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení
dc.subjectcirkulární ekonomikacs
dc.subjectcirkulární business modelcs
dc.subjectrecyklacecs
dc.subjectudržitelnostcs
dc.titleCirkulární ekonomika ve vybraném ekonomickém odvětvícs
dc.title.alternativeCircular economy in the selected economic sectoren
dc.typediplomová práce
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-levelNavazující
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta ekonomická
dc.thesis.degree-programPodniková ekonomika a management
dc.description.resultObhájeno
dc.description.abstract-translatedThis master's thesis explores the concept of circular economy and its implementation principles within the brewing industry. The aim of this work is to identify the level of knowledge about the circular economy among analyzed microbreweries, their attitudes towards the concept, and the specific circular principles they apply in their operations. Initially, a thorough literature review is conducted focusing on its theoretical definition, history, principles, and related circular business models. Subsequently, qualitative research is carried out through semi-structured interviews with representatives of businesses and an expert, aiming to address the research questions related to the objectives of the study. Based on the findings, general recommendations are then formulated for areas where, according to the author, there is still room for improvement.en
dc.subject.translatedcircular economyen
dc.subject.translatedcircular business modelen
dc.subject.translatedrecyclingen
dc.subject.translatedsustainabilityen
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KPM)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Kvalifikacni prace.pdfPlný text práce2,85 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Vicha_Jakub_v.pdfPosudek vedoucího práce174,56 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Vicha Jakub_o.pdfPosudek oponenta práce130 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce38,59 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/56420

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.