Title: Elektronizace ošetřovatelské dokumentace
Other Titles: Electronicization of nursing documentation
Authors: Štenglová, Adéla
Advisor: Tůmová Pavlína, Mgr.
Referee: Nová Holoubková Jana, Mgr. DiS., MBA
Issue Date: 2024
Publisher: Západočeská univerzita v Plzni
Document type: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/56617
Keywords: elektronizace;ošetřovatelská dokumentace;ošetřovatelský proces;kvalita péče;sestra a ošetřovatelství
Keywords in different language: electronicization;nursing documentation;nursing process;quality of care;nurse and nursing care
Abstract: Technologický pokrok v oblasti zdravotnictví je již trendem několik let a tím ho lze označit jako aktuální, obzvláště s nástupem informačních systémů. Tato bakalářská práce se zabývá zkoumáním obsahu, právních aspektů, výhod a nevýhod spojených s elektronickým zpracováním ošetřovatelských dat. Hlavním cílem této práce je poskytnout informace a to nejen pro všeobecné sestry, které se s ošetřovatelskou dokumentací denně potýkají, ale i ostatním pracovníkům nemocničního zařízení. Zároveň se tato práce zabývá možnostmi vylepšení elektronizace ošetřovatelské dokumentace z pohledu sester v praxi a tím zvýšit svůj potenciál. Ten pak lze využít implementací do více nemocnic a učinit tak další technologický pokrok v rámci zlepšení kvality poskytované péče.
Abstract in different language: The technological advancement in healthcare has been a trend for several years, particularly with the emergence of information systems. This bachelor thesis examines the content, legal aspects, advantages and disadvantages associated with electronic processing of nursing data. The main objective of this thesis is to provide information not only for general nurses who deal with nursing documentation on a daily basis but also for other hospital staff. Additionaly, this thesis explores opportunities to enhance the electronic nursing documentation from the perspective of practicing nurses, aiming to increase its potential. This, in turn, could be leveraged by implementing it in more hospitals, thus furthering technological progress in improving the quality of care provided.
Rights: Plný text práce je přístupný bez omezení
Appears in Collections:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KOS)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Stenglova_Adela_VSS_BP.pdfPlný text práce1,59 MBAdobe PDFView/Open
Stenglova_VP.pdfPosudek vedoucího práce347,71 kBAdobe PDFView/Open
Stenglova_OP.pdfPosudek oponenta práce337,81 kBAdobe PDFView/Open
Stenglova_H.pdfPrůběh obhajoby práce103,45 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/56617

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.