Full metadata record
DC pole | Hodnota | Jazyk |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Fenclová, Marie | |
dc.contributor.author | Literová, Barbora | |
dc.contributor.referee | Horová, Helena | |
dc.date.accepted | 2013-05-28 | |
dc.date.accessioned | 2014-02-06T12:42:24Z | |
dc.date.available | 2012-04-30 | cs |
dc.date.available | 2014-02-06T12:42:24Z | |
dc.date.issued | 2013 | |
dc.date.submitted | 2013-04-26 | |
dc.identifier | 54333 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11025/8551 | |
dc.description.abstract | Tato práce se zabývá gastronomií a jídelními lístky psanými ve francouzštině v restauračních zařízeních v Plzni. Popisuje francouzské přírodní podmínky, jednotlivé regiony a typické francouzské produkty. Zároveň sleduje vývoj skladby jídla ve Francii i v Čechách od středověku dodnes. V poslední části se pak zaměřuje situaci v Plzni, jídelníčky ve francouzštině a francouzské podniky. Cílem této práce je zjistit, zda jsou francouzsky psané jídelníčky v Plzni a zda tam existuje nějaký francouzský podnik. | cs |
dc.format | 52 s. (72 703 znaků) | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | fr | fr |
dc.publisher | Západočeská univerzita v Plzni | cs |
dc.relation.isreferencedby | https://portal.zcu.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=54333 | - |
dc.rights | Plný text práce je přístupný bez omezení. | cs |
dc.subject | gastronomie | cs |
dc.subject | jídelní lístek | cs |
dc.subject | francouzština | cs |
dc.subject | restaurace | cs |
dc.subject | Francie | cs |
dc.subject | Plzeň | cs |
dc.subject | menu | cs |
dc.subject | pití | cs |
dc.subject | jídlo | cs |
dc.title | Francouzské stolování a francouzština na jídelních lístcích v Plzni | cs |
dc.title.alternative | French dining and french menus in Pilsen | en |
dc.type | bakalářská práce | cs |
dc.thesis.degree-name | Bc. | cs |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Západočeská univerzita v Plzni. Fakulta filozofická | cs |
dc.description.department | Katedra románských jazyků | cs |
dc.thesis.degree-program | Filologie | cs |
dc.description.result | Obhájeno | cs |
dc.rights.access | openAccess | en |
dc.description.abstract-translated | This bachelor´s thesis deals with the gastronomy and the menus written in French in the restaurants of Pilsen. It describes the natural conditions of France, particular regions and typical French products. It also follows the development of the constitution of food from the Middle Ages up today in France and in the Czech Republic too. The aim of this work is to find out if there are the cartes written in French in Pilsen and if there is a restaurant in French style. | en |
dc.subject.translated | gastronomy | en |
dc.subject.translated | menu | en |
dc.subject.translated | french | en |
dc.subject.translated | restaurant | en |
dc.subject.translated | France | en |
dc.subject.translated | Pilsen | en |
dc.subject.translated | menu | en |
dc.subject.translated | drink | en |
dc.subject.translated | food | en |
Vyskytuje se v kolekcích: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KRO) |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|---|
OOSMenualafrancaiseetlesmenusfrancaisaPlzen.pdf | Plný text práce | 371,45 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Literova_vedouci.PDF | Posudek vedoucího práce | 575,26 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Literova_oponent.PDF | Posudek oponenta práce | 646,77 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Literova_obhajoba.PDF | Průběh obhajoby práce | 533,67 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
http://hdl.handle.net/11025/8551
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.