Název: Problematika dětského zpěvu v teorii a v hudebně výchovné praxi
Další názvy: Questions of children's singing in theory and in practice of music education
Autoři: Šulcová, Jana
Vedoucí práce/školitel: Slavíková, Marie
Oponent: Feiferlíková, Romana
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/13992
Klíčová slova: první stupeň ZŠ;hudební výchova;dětský zpěv;anotace;hudební literatura;učebnice;zpěvníky;výzkum učitelů
Klíčová slova v dalším jazyce: primary school;music education;children singing;annotations;music literature;student's books;song-books;research of teachers
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá problematikou dětského zpěvu, literaturou vztahující se k dětskému zpěvu a vyučováním hudební výchovy učiteli 1. stupňů ZŠ. Součástí práce je výzkum, který zkoumá, zda učitelé používají k vyučování literaturu (zpěvníky, učebnice, odborné publikace) a jak učí hodiny hudební výchovy. Učitelé znají mnoho publikací. Zajímají se o hudební výchovu, ale někteří nezpívají s dětmi dvojhlasně. Někteří učitelé neprovádějí s žáky pravidelně rozezpívání před vokálními činnostmi atd. Ale děti mají rády zpěv a potřebují kvalitní hlasovou výchovu. Učitelé by se měli o hudební výchovu zajímat víc a víc. Tato práce může pomoci učitelům nalézt odpovědi na jejich otázky ohledně problematiky dětského zpěvu. Její součástí je anotace více jak 70 publikací.
Abstrakt v dalším jazyce: The thesis deals with the questions of children singing, with literature of children singing and with music education teaching of primary school teachers. Part of this work is research. The aim of the reserch is to find if teachers on primary schools does use literatury for their teaching (song-books, schoolbooks for music education, methodological guides, other literature), how are they teaching lessons of music education on primary school. Teachers knows a lot of literature and song-books. They care about music education but some does not care about importatnt parts of music education like singing in duet. Some teachers does not do preparation exercises for singing steadily atc. But children likes singing and they need good voice training. Teachers should care about music education more and more. This thesis can help teachers to find answers to questions about children singing. It includes annotations of more than 70 books.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KHK)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP Jana Sulcova.PDFPlný text práce630,99 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Sulcova_hodnoceni_vedouciho_DP_Slavikova.pdfPosudek vedoucího práce689,7 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Sulcova_posudek_oponenta_DP_Feiferlikova.pdfPosudek oponenta práce644,73 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
prubeh_obhajoby_Sulcova.pdfPrůběh obhajoby práce177,46 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/13992

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.