Title: Produktová a procesní inovace ve vybraném podniku
Other Titles: Product and process innovation in selected company
Authors: Mitas, Michal
Advisor: Vacek, Jiří
Referee: Januška, Martin
Issue Date: 2014
Publisher: Západočeská univerzita v Plzni
Document type: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/14304
Keywords: inovace;produktová inovace;outcome-driven;porter;plátno business modelu;service science;IT
Keywords in different language: innovation;product innovation;outcome-driven;porter;business model canvas;service science;IT
Abstract: Předložená diplomová práce je zaměřena na přípravu a realizaci produktové inovace pomocí plátna podnikatelského modelu a inovačního procesu řízeného výstupem, který vytvořil Tony Ulwick. Teoretická část definuje základní koncepty a vysvětluje specifický přístup k inovaci jako například koncept otevřené inovace nebo strategii modrého oceánu. Dále také vysvětluje změnu ekonomického paradigmatu z ekonomiky orientované na produkt na ekonomiku založenou na službách. Praktická část obsahuje analýzu odvětví společnosti Pontech Holding, a.s. podle Porterovo modelu, navržení podnikatelského plánu pro produkt, vytvoření marketingové strategie pro vstup na český a americký trh a hodnocení inovačního projektu metodou ECV očekávané komerční hodnoty.
Abstract in different language: The submitted thesis is focused on preparation and implementation of product innovation by using business model canvas and outcome-driven innovation process which is designed by Tony Ulwick. The theoretical part of the thesis defines basic concepts and explains specific approach to innovation such as open innovation or blue ocean strategy. It also explains economy paradigm change from product-based to service-based economy. The practical part contains porter analysis of Pontech Holding, a.s company's industry, designing of product business model, creating the marketing strategy for entering Czech and USA market and evaluation of innovation performance by method ECV - expected commercial value.
Rights: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Appears in Collections:Diplomové práce / Theses (KPM)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Diplomova prace Michal Mitas.pdfPlný text práce1,43 MBAdobe PDFView/Open
DP_mitas_VP.pdfPosudek vedoucího práce646,03 kBAdobe PDFView/Open
DP_mitas_OP.pdfPosudek oponenta práce552,72 kBAdobe PDFView/Open
mitas.PDFPrůběh obhajoby práce930,6 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/14304

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.