Název: Překlad vybraných textů z oblasti gastronomie s komentářem a glosářem
Další názvy: Translation of selected texts from the field of gastronomy with a commentary and glossary
Autoři: Solich, Radek
Vedoucí práce/školitel: Dejmalová, Lenka
Oponent: Raisová, Eva
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/15122
Klíčová slova: překlad;gastronomie;komentář;glosář;překladatelské postupy;funkční styly;úkol překladatele;restaurace
Klíčová slova v dalším jazyce: translation;gastronomy;commentary;glossary;translation procedures;functional styles;task of translator;restaurant
Abstrakt: Celá práce je rozdělena do dvou sekcí, teoretické a praktické části. Teoretická část obsahuje obecné definice překladu, typy překladů, překladatelské metody, postupy a hlavní úkoly překladatelů. Také jsou zde zmíněné funkční styly. Praktická část se skládá z překladu tří anglických textů do češtiny. Všechny přeložené texty jsou doplněny autorovým komentářem a třemi glosáři.
Abstrakt v dalším jazyce: The whole thesis is divided into two principal sections, i.e. theoretical and practical part. The theoretical part contains general definitions of translation, types of translation, translation methods and procedures and the main tasks of translators. There are also mentioned functional styles. The practical part consists of the translation of three English texts into Czech. All translated texts are supplemented with the commentary of author and three glossaries.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAJ)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP - Solich.pdfPlný text práce386,72 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Solich - vedouci.pdfPosudek vedoucího práce626,43 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Solich - oponent.pdfPosudek oponenta práce519,39 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba - Solich.pdfPrůběh obhajoby práce381,88 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/15122

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.