Full metadata record
DC pole | Hodnota | Jazyk |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Zloch, Zdeněk | |
dc.contributor.author | Sušanková, Karolína | |
dc.contributor.referee | Richtr, Václav | |
dc.date.accepted | 2014-08-26 | |
dc.date.accessioned | 2015-03-25T09:52:36Z | |
dc.date.available | 2013-09-15 | cs |
dc.date.available | 2015-03-25T09:52:36Z | |
dc.date.issued | 2014 | |
dc.date.submitted | 2014-06-23 | |
dc.identifier | 57732 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11025/15368 | |
dc.description.abstract | Tato práce se zabývá stanovením chloridu sodného argentometrickou titrací ve vybraných potravinách. Cílem práce bylo zjistit, jaké množství soli je obsaženo v naší stravě. Naměřené hodnoty byly porovnávány s databází spotřeby potravin a vyhodnocen průměrný denní příjem soli. Tato práce také obsahuje přehled laboratorních metod stanovení obsahu chloridu sodného v potravinách, zhodnocení významu soli pro lidské tělo a projevy jejího nadměrného a nedostatečného příjmu. | cs |
dc.format | 35 s. | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Západočeská univerzita v Plzni | cs |
dc.rights | Plný text práce je přístupný bez omezení. | cs |
dc.subject | chlorid sodný | cs |
dc.subject | sůl | cs |
dc.title | Testování obsahu chloridu sodného v potravinách a odhad jeho průměrného denního příjmu v naší populaci | cs |
dc.title.alternative | The testing of content sodium chloride in food and estimate of its average daily intake in our population | en |
dc.type | bakalářská práce | cs |
dc.thesis.degree-name | Bc. | cs |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Západočeská univerzita v Plzni. Fakulta pedagogická | cs |
dc.description.department | Katedra chemie | cs |
dc.thesis.degree-program | Přírodovědná studia | cs |
dc.description.result | Obhájeno | cs |
dc.rights.access | openAccess | en |
dc.description.abstract-translated | This work deals with determination of sodium chloride by argentometric titration in selected food. The aim of this work was to find out how much salt is contained in our diet. The measuring data were compared with database of food consumption and then was evaluated the average daily salt intake. This work also contains an overview of laboratory methods of the determination of sodium chloride in food, evaluation of the importance of salt for the human body and symptoms of excessive and insufficient intake. | en |
dc.subject.translated | sodium chloride | en |
dc.subject.translated | salt | en |
Vyskytuje se v kolekcích: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KCH) |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|---|
Karolina Susankova- bakalarska prace.pdf | Plný text práce | 1,89 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Susankova_Karolina_VBP.pdf | Posudek vedoucího práce | 444,5 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Susankova_Karolina_OBP.pdf | Posudek oponenta práce | 360,91 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Susankova_Karolina.pdf | Průběh obhajoby práce | 183,87 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
http://hdl.handle.net/11025/15368
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.