Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorZloch, Zdeněk
dc.contributor.authorSušanková, Karolína
dc.contributor.refereeRichtr, Václav
dc.date.accepted2014-08-26
dc.date.accessioned2015-03-25T09:52:36Z
dc.date.available2013-09-15cs
dc.date.available2015-03-25T09:52:36Z
dc.date.issued2014
dc.date.submitted2014-06-23
dc.identifier57732
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/15368
dc.description.abstractTato práce se zabývá stanovením chloridu sodného argentometrickou titrací ve vybraných potravinách. Cílem práce bylo zjistit, jaké množství soli je obsaženo v naší stravě. Naměřené hodnoty byly porovnávány s databází spotřeby potravin a vyhodnocen průměrný denní příjem soli. Tato práce také obsahuje přehled laboratorních metod stanovení obsahu chloridu sodného v potravinách, zhodnocení významu soli pro lidské tělo a projevy jejího nadměrného a nedostatečného příjmu.cs
dc.format35 s.cs
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocscs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plznics
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení.cs
dc.subjectchlorid sodnýcs
dc.subjectsůlcs
dc.titleTestování obsahu chloridu sodného v potravinách a odhad jeho průměrného denního příjmu v naší populacics
dc.title.alternativeThe testing of content sodium chloride in food and estimate of its average daily intake in our populationen
dc.typebakalářská prácecs
dc.thesis.degree-nameBc.cs
dc.thesis.degree-levelBakalářskýcs
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta pedagogickács
dc.description.departmentKatedra chemiecs
dc.thesis.degree-programPřírodovědná studiacs
dc.description.resultObhájenocs
dc.rights.accessopenAccessen
dc.description.abstract-translatedThis work deals with determination of sodium chloride by argentometric titration in selected food. The aim of this work was to find out how much salt is contained in our diet. The measuring data were compared with database of food consumption and then was evaluated the average daily salt intake. This work also contains an overview of laboratory methods of the determination of sodium chloride in food, evaluation of the importance of salt for the human body and symptoms of excessive and insufficient intake.en
dc.subject.translatedsodium chlorideen
dc.subject.translatedsalten
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KCH)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Karolina Susankova- bakalarska prace.pdfPlný text práce1,89 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Susankova_Karolina_VBP.pdfPosudek vedoucího práce444,5 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Susankova_Karolina_OBP.pdfPosudek oponenta práce360,91 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Susankova_Karolina.pdfPrůběh obhajoby práce183,87 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/15368

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.