Title: Testování obsahu chloridu sodného v potravinách a odhad jeho průměrného denního příjmu v naší populaci
Other Titles: The testing of content sodium chloride in food and estimate of its average daily intake in our population
Authors: Sušanková, Karolína
Advisor: Zloch, Zdeněk
Referee: Richtr, Václav
Issue Date: 2014
Publisher: Západočeská univerzita v Plzni
Document type: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/15368
Keywords: chlorid sodný;sůl
Keywords in different language: sodium chloride;salt
Abstract: Tato práce se zabývá stanovením chloridu sodného argentometrickou titrací ve vybraných potravinách. Cílem práce bylo zjistit, jaké množství soli je obsaženo v naší stravě. Naměřené hodnoty byly porovnávány s databází spotřeby potravin a vyhodnocen průměrný denní příjem soli. Tato práce také obsahuje přehled laboratorních metod stanovení obsahu chloridu sodného v potravinách, zhodnocení významu soli pro lidské tělo a projevy jejího nadměrného a nedostatečného příjmu.
Abstract in different language: This work deals with determination of sodium chloride by argentometric titration in selected food. The aim of this work was to find out how much salt is contained in our diet. The measuring data were compared with database of food consumption and then was evaluated the average daily salt intake. This work also contains an overview of laboratory methods of the determination of sodium chloride in food, evaluation of the importance of salt for the human body and symptoms of excessive and insufficient intake.
Rights: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Appears in Collections:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KCH)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Karolina Susankova- bakalarska prace.pdfPlný text práce1,89 MBAdobe PDFView/Open
Susankova_Karolina_VBP.pdfPosudek vedoucího práce444,5 kBAdobe PDFView/Open
Susankova_Karolina_OBP.pdfPosudek oponenta práce360,91 kBAdobe PDFView/Open
Susankova_Karolina.pdfPrůběh obhajoby práce183,87 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/15368

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.